Zseniális! Könyvautomatákkal népszerűsíti az olvasást pár magyar fiatal
Írta:

Zseniális! Könyvautomatákkal népszerűsíti az olvasást pár magyar fiatal

Olyan projekt indul jövőre a fővárosban, amire már nagyon sokan vártunk.

 

Könyvautomatákat helyez el a főváros nagyobb csomópontjain a Sztalker csoport, a Vecsei H. Miklós színművész és Grecsó Krisztián író nevével fémjelzett kezdeményezés. Az olvasásnépszerűsítő projekt keretében jövő márciustól egyetlen érintéssel vehetünk automatából kortárs és klasszikus zsebkönyveket – pont mint az italautomatából a kólát.

A POKET névre keresztelt kezdeményezés első sorban a tömegközlekedéssel utazókat és a fiatalokat célozza olvasásnépszerűsítő kampányával, hiszen a könyvautomaták tömegközlekedési csomópontokban lesznek kihelyezve, de szerintünk nem csak ők fognak rájárni ezekre a masinákra. A könyvek ára ugyanis mindössze 990 forint lesz, amiért zsebkönyv méretben MOMÉs grafikuscsapat által tervezett borítóval kapjuk meg azokat a könyveket, amik a könyvesboltokban 3-4 ezer forintba kerülnek.

Az ötletgazdák abból indultak ki, hogy a tömegközlekedésen olvasás három legnagyobb problémáját orvosolják. Nevezetesen, hogy „pont nincs nálam könyv”, hogy „túl nagy ahhoz, hogy kézben tartsam”, illetve hogy „nincs rá havonta többezer forintom”. Ezen javítandó a POKET legalább hat automatával indul jövő márciusban a fontosabb fővárosi csomópontokon és köztereken, de ott lesznek majd a legfontosabb fesztiválokon is, ahol magyar regények angol fordításai is helyet kapnak a könyvautomatákban.

A távlati tervek között a kezdeményezés kiterjesztése is szerepel: „vonaton vagy repülőn olvasni ugyanolyan szórakoztató időtöltés, ráadásul szeretnénk, ha a vidéki fiatalok sem maradnának gépirodalom nélkül” – fogalmazott Vecsei H. Miklós a fidelionak.

  • 1024 2018. január 02 Belföld 2018. január 02.

    Facebook Comments