Te jól viseled? A védőmaszk használatára tanít a Vöröskereszt
Írta:

Te jól viseled? A védőmaszk használatára tanít a Vöröskereszt

Hordjuk, ne hordjuk? Ha hordjuk, hogyan?

 

 

A maszkviselés körül lassan épp olyan mély árkok húzódnak, mint a szoptatás/tápszerezés, vagy a politikai nézetek mentén: van, aki szerint butaság hordani, mások szerint viszont nem hordani felelőtlenség. És sajnos olyanok is vannak jó számmal, akik bár elvileg viselik a maszkot, de nem jól, így az valójában semmit nem ér.

 

A Magyar Vöröskereszt is sok megkeresést kapott az elmúlt hetekben maszk ügyben: az emberek próbálnának eligazodni az egymásnak ellentmondó információk világában. Ennek az igénynek eleget téve készítette el a Vöröskereszt az alábbi hiánypótló videót, amiben megmutatják a helyes felhelyezést és levételt, sőt, a legégetőbb kérdésekre is választ adnak.

 

A WHO ajánlásai alapján készült videó arra is felhívja a figyelmet, hogy ha nem jól használjuk a maszkokat, bizony nagyobb bajt okozhatunk magunknak, így tényleg érdemes végignézni ezt a 3 perces kis videót. Ahogy a leírás is fogalmaz: „Ennek segítségével a laikus használók is könnyen elsajátíthatják a védőmaszkok szabályszerű viselését, valamint tájékozódhatnak arról, hogy mikor és kinek érdemes használni a maszkot.”

  • 597 2020. április 09 Belföld 2020. április 09.

    Facebook Comments