Ezekre talán te sem figyeltél a nagytakarításnál
Írta:

Ezekre talán te sem figyeltél a nagytakarításnál

Ha kimaradt valamelyik a következő listából, még gyorsan pótolhatod!

 

Sokan nemcsak a tavasz miatt vágnak neki mostanság a nagytakarításnak, hanem azért is, mert a #maradjotthon jegyében több idő jut erre is. Ha úgy gondolod, te már túl vagy rajta, hadd hívjuk most fel a figyelmed néhány kritikus pontra, amelyeket – bármilyen alaposnak érezted is magad – lehet, hogy te is kifelejtettél.

 

1. Biztos, hogy tiszta a hűtőd? – Persze, abban biztosak vagyunk, hogy áttörölgetted a polcokat és a szem előtt lévő részeket, de ugye nem feledkeztél meg a fagyasztóról, a hűtőajtóról, az alsó rekeszekről és a rekeszek alatti, melletti felületről sem? Ha ezek közül kimaradt valami, ne aggódj, bármikor pótolhatod. Húzz kesztyűt, aztán itass át egy rongyot fertőtlenítőszeres vízzel, és szánj pár percet a hűtőtakarítás tökéletesítésére!

 

2. A szemetes is a lakás része – Sokan úgy gondoljuk, azzal, hogy zsákban gyűjtjük a szemetet és azt le is visszük rendszeresen, mindent megtettünk a higiéniáért. De ez nem így van: a kuka környékén és a műanyag felületen bizony még így is megtapadhat a kosz és a kórokozók. Menj biztosra, és miután legközelebb levitted a szemetet, alaposan most ki a kukád fertőtlenítős meleg vízzel!

 

3. Polcok, szekrények – Letörölted a port? Vagy inkább kérdezzük úgy, hogy biztosan mindenütt alaposan letörölted a port? A legtöbben elfelejtjük a szekrények tetejét, a magasabb polcokat, illetve a könyvek mögötti részt – ahol bizony az előző nagytakarítás óta már komoly porcicatelep lehet!

 

4. Tiszta a levegő? – Bizony, sokan nem teszünk meg mindent azért, hogy otthonunkban kifogástalan lehessen a levegő minősége, és ez persze hosszú távon nem túl jó az egészségünkre nézve. Mit tehetsz? Szellőztess gyakran, és mellőzd a légfrissítőket (ezek csak elnyomják a szagokat, nem mellesleg mérgező anyagokat tartalmazhatnak). Ezek helyett használj természetes alapú szagtalanító termékeket, mint például a Hiilibag. Ez egy bambusz szénnel töltött lenzsák, ami nemcsak a rossz szagok ellen veszi fel a harcot, hanem a penész és a különböző, levegőben előforduló kórokozók ellen is hatékony segítőtársad lehet. Itt tudhatsz meg többet erről: https://www.hiilibag.hu/

 

Előfordulhat, hogy nem is ezeket felejtetted ki, hanem teljesen mást, amit éppen ez a rövid lista juttatott eszedbe – de legalább most lesz lehetőséged tökéletesíteni a nagytakarítást. Bár az is fontos, hogy azért ne vegyük ezt se túl komolyan, hiszen senki és semmi nem tökéletes. ;)

  • 485 2020. április 10 Életmód 2020. április 10.

    Facebook Comments