VR-mozi nyílt Párizsban
Írta:

VR-mozi nyílt Párizsban

Új típusú élményt és szórakozást ígér a párizsi virtuálisvalóság-mozi, igaz, nem a legbarátibb árakon.

 

Sokaknak nem futja a legújabb virtuálisvalóság-felszerelésekre, de szeretnék kipróbálni legalább egyszer azokat az élményeket, amiket ez a világ nyújt. Ezen az ötleten alapul a VR-mozi ötlete, ami a párizsi MK2 mozi különtermében nyitott meg nemrég. Itt 20 perc VR-élménytért 12 eurót, 40 percért 20 eurót kérnek el. Ez forintra átszámítva persze nem aprópénz (3800, illetve 6300 forint), de vannak, akik ennyit még szívesen áldoznak arra, hogy HTC Vive, Oculus Rift és Playstation VR készülékekkel belemerülhessenek a virtuális valóságba.

 

A 300 négyzetméteres teremben olyan játékokkal lehet játszani, mint például a Homebound Joyride, Space Pirate Trainer vagy a Star Wars Battlefront: Mission X-Wing VR. Emellett akár VR filmeket is lehet nézni, valamint a Birdly repülésszimulátor segítségével akár Manhattan fölött is röpködhetünk.

 

Számunkra ez utóbbi tűnik a legklasszabbnak: fel kell rá feküdni, majd kezdődhet a kaland! Kezünkkel csapkodva madárként röpködhetünk miközben arcunkba szelet fúj egy ventilátor. Kipróbálnád? Ha ez a VR mozi sikeres lesz, akkor rövid időn belül újabb ilyen termek nyílhatnak. Így könnyen lehet, hogy hamarosan nem kell még Párizsig se utazni, hogy kipróbálhassuk.

  • 980 2016. december 20 Külföld 2016. december 20.

    Facebook Comments