Ezt tudnod kell, ha most fogadnád örökbe az első kutyádat
Írta:

Ezt tudnod kell, ha most fogadnád örökbe az első kutyádat

Fogadj örökbe! címmel kutyák örökbefogadását segítő kiadvány jelent meg, amiből sok-sok hasznos információhoz juthatnak az első kutyájukat keresők.

 

Nálunk végül úgy hozta az élet, hogy nem örökbe fogadott kutyusunk lett – Barney-t ismerősöktől „örököltük” –, de ha menhelyről választottunk volna (ahogy eredetileg terveztük is), akkor nekünk is nagyon sokat segített volna egy olyan kiadvány, ami részletesen elmagyaráz néhány alap dolgot.

 

Mert ugye abból indulunk ki, hogy kutyát szeretnénk, és kérdezősködünk, informálódunk innen-onnan, de sokkal egyszerűbb és átláthatóbb, ha egy helyen találunk meg minden szükséges tudnivalót. Nem mellesleg könnyebb is visszakeresni, ami hirtelen nem jut eszünkbe, mintha 12 internetes oldalról kellene visszabogarászni az infót.

 

Szóval ilyen kis hasznos „elsőgazdis forrás” a Szabad a gazdi kampány oldaláról ingyenesen letölthető Fogadj örökbe! című kiadvány is. Ebből többek közt kiderül, hogyan lehet megkönnyíteni az összeszokás időszakát, milyen szempontok szerint ajánlott négylábú társat választani magunk mellé, körülbelül mennyibe kerül a kutyatartás, illetve az örökbefogadás jogi hátteréről is szó esik.

 

Mikor mondjunk inkább nemet az ebre?

Arra viszont mind a szervezetek, mind mi, kutyatartók szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy csak azért ne vigyen haza senki egy kutyust, mert megsajnálták, vagy hirtelen döntés volt, vagy a gyerek azt kérte szülinapra – a döntés a kutya egész életére kell, hogy szóljon, ezért csak átgondoltan, felelősségteljesen lehet meghozni.

 

Forrás: Szeretlekmagyarorszag.hu és http://szabadagazdi.hu/

  • 783 2019. március 20 Belföld 2019. március 20.

    Facebook Comments