Idén is lesz Országos Rajzfilmünnep
Írta:

Idén is lesz Országos Rajzfilmünnep

Országszerte több mint 100 helyen nézhetjük majd a klasszikus és kevésbé ismert animációs filmeket.

Minden gyermek és gyermeklelkű felnőtt legnagyobb örömére idén is megrendezik az Országos Rajzfilmünnepet, immáron 6. alkalommal. Október 26. és 28. között minden a rajzfilmekről szól: országszerte több mint 100 helyen lehet majd bekapcsolódni a vetítésekbe és az izgalmas kísérőprogramokba.

Az idei rendezvény központi filmje A kockásfülű nyúl lesz, ami idén ünnepli a 40. születésnapját. Richly Zsolt népszerű mesefilmsorozata mellett a rendező egyéb műveit is megnézhetjük majd, többek között a Luther című sorozatot, ami Luther Márton életét mutatja be az egészen kicsiknek és a nagyobbaknak is.

A szervezők ugyanis egyszerre szeretnék megszólítani kicsiket és nagyokat: nem érdekes, hogy hány éves vagy, biztosan fogsz a kedvedre való vetítést találni, hiszen a gazdag filmkínálatban a hazai klasszikusoktól (Vuk, Erdő kapitánya) a nemzetközi sikereken át (A kis kedvencek titkos élete, Kubo és a varázshúrok) olyan ínyencfalatokat is találhatunk, mint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diplomafilmjei. A Rajzfilmünnepen vetített filmek mind olyan egész estés, vagy rövid animációs filmek, melyek meghatározóak az animációs műfaj területén.

  • 815 2018. szeptember 24 Belföld 2018. szeptember 24.

    Facebook Comments