Magyar Emmy-díjat ünnepelhet az ország
Írta:

Magyar Emmy-díjat ünnepelhet az ország

A Géniusz: Picasso című sorozat hangkeverő csapata szép csendben elhozta a televíziózás Oscarját.

 

 

Az Emmy-díj az Oscar után a második legfontosabb filmes, pontosabban televíziós díj, ahol mindig az elmúlt év legjobb amerikai tévéfilmjeit, sorozatait díjazzák. Így aztán magyarok nem is nagyon szoktak az Emmy-díj közlébe kerülni, most viszont a Géniusz: Picasso című sorozat hangkeverő csapatának tagjaként Emmy-díjat nyert egy magyar hangmérnök, Csaba Tamás is.

Csaba Tamás a sorozat hangkeverő csapatának tagjaként, Bob Bronow-val és Mark Hansley-vel kapta meg a díjat a limited series/tévéfilm kategóriában. Csaba Tamás a Pioneer Productions által gyártott sorozat magyarországi forgatásán felelt a hangfelvételekért, ugyanis az Antonio Banderas címszereplésével készült sorozatot részben idehaza forgatták. A sorozatot már itthon is vetíti a National Geographic, és ha kicsit is érdekel a zseniális festő kalandos élete, vagy Antonio Banderas remek alakítása, akkor mindenképp ajánljuk, hogy kezdd el nézni.

A Creative Emmy-gálákon hat díjat is kapott az Unknown Parts, illetve szintén nagyot tarolt a Trónok harca (7 díj) és az American Crime Story: The Assasination of Gianni Versace is (4 díj). A dráma- és vígjátéksorozatokat felvonultató Emmy-díjátadón a Trónok harca mellett a The Marvelous Mrs. Maisel és a The Crown aratott nagyot.

  • 718 2018. szeptember 25 Külföld 2018. szeptember 25.

    Facebook Comments