Nők Chanelben
Írta:

Nők Chanelben

Ha a divat szerelmese vagy, és szeretnél egy magyar származású fotós látásmódján keresztül úgy nézni a magyar topmodellekre is, mint még soha, akkor ne hagyd ki a Nők Chanelben című tárlatot!

 

Amikor először olvastam arról, hogy júliusban különleges kiállítás nyílik a Ludwig Múzeumban, Nők Chanelben címmel, ahol Peter Farago és Ingela Klemetz Farago képeit lehet majd megtekinteni, akkor elhatároztam, ezt a tárlatot egyszerűen látnom kell.

 anna-jagodzinska

És nemcsak azért, mert a hozzám hasonló divatbolondoknak ez kötelező program, hanem azért is, mert a kiállítást még különlegesebbé teszi, hogy a fotókat készítő alkotópáros egyik tagja, Faragó Péter magyar származású (Szekszárdon született), és hogy magyar topmodellek, Axente Vanessa, Mihalik Enikő és Palvin Barbara is megjelennek a fotósorozatban.

 

De még milyen képeken! Azt írják, idézem: „A Chanel divatcéggel való egyedi együttműködés keretében a két fotós komplex divatban elmesélt sztorikat kreált, amelyekben Közép-Európa és Lengyelország legkeresettebb szupermodelljei szerepelnek. Az eredmény egy messzemenően személyes és látványos, divat-történet”.

 

A fotós házaspárt egyébként a világ legkreatívabb fényképészei között tartják számon, akik számára a kreativitás mellett a művészi komponálás, a tökéletes időzítés és a modellel való egymásra hagyatkozás ugyanolyan lényeges.

 peter_farago_ingela_klemetz_farago_00

De ha nem szeretnél ennyire mélyen belemenni a képek és a fényképezés művészi valójába, hanem inkább csak megnéznél néhány gyönyörű és erőteljes hatású divatfotót (divat-történetet, ahogy fent olvashattad) szépséges közép-európai lányokról, ez a kiállítás szerintem akkor is tetszeni fog!

 

A Nők Chanelben július 8-tól szeptember 11-ig látogatható.

 

Tudtad?

Peter Farago és felesége, Ingela első Chanel-együttműködése egy divatanyag fotózása volt, ami annyira megtetszett a vállalat illetékeseinek, hogy végül a fotós párost megkérték a Northern Women in Chanel (Északi Nők Chanelben) album megalkotására. Korlátlan belépést kaptak a Chanel ruhatár-archívumába, és kevesebb, mint egy év leforgása alatt 300 szettet fotóztak le.

 

„Ez a könyv egy óda a skandináv és a balti származású modellekhez, mint például Carmen Kass, Helena Christensen, Freja Beha Erichsen – akik többek között Karl Lagerfeld múzsái is voltak” – mondta Ingela a Glamour magazinnak adott interjújában. Férje pedig hozzátette, hogy az album után nagy álmuk volt egy újabb közös együttműködés, ami a Nők Chanelben kiállítás formájában jöhetett létre. „Kilenc hónapig folytak az előkészületek, de a tökéletes szervezésnek köszönhetően az egyes fotózásokat egy-egy nap alatt sikerült lebonyolítanunk” – mondta Peter Farago a tárlat képeinek születéséről.

 

Fotók: https://vsmag.com/women-chanel-peter-farago-ingela-klemitz-farago/

  • 1369 2016. július 22 Belföld 2016. július 22.

    Facebook Comments