Gyönyörű képeket rejt a Google Maps

Gyönyörű képeket rejt a Google Maps

Azt eddig is tudtuk, hogy bolygónk varázslatos hely, de most egy olyan összeállításra bukkantunk, ami talán minden eddiginél jobban bizonyítja ezt.

123

Az earthview.withgoogle.com ugyanis 100 ultraközeli képet gyűjtött össze a jól ismert térképszolgáltatásból. Ezeken a képeken azonban nem szürke-fehér területek, vagy utcafényképek találhatók, hanem gyönyörű műholdas felvételek eldugott vagy csak ilyen szemszögből soha nem látott helyekről.

123456

Ami igazán különleges benne, hogy ezek a képek nem fotómanipuláció eredményei. Ha összehasonlítjuk a kollekció képeit, tisztán látszik: az eredeti térképfelvétel és a művészi fotó között csupán egy kis világosítás vagy élesítés történt. Minden egyes kiemelt kép alatt földgömb mutatja, hogy a világ mely szegletében található ez a csoda, és az interaktív gombbal egy kattintással a Google térképszolgáltatásában találjuk magunkat. Ahol láss csodát: eltávolíthatunk a térképről, visszazoomolhatunk, a valóság nem tűnik el és nem is változik meg.

1234

Egy igazán zseniális ötlet áll a kollekció mögött: a készítők eltávolodtak a térkép hagyományos funkcionális olvasatától, és rengeteg időt öltek bele, hogy végigkutassák a mások által talán még soha végig nem nézett részleteket. Mert ugyan kinek jutna eszébe ráközelíteni a sivatag vagy az óceán közepére? Senkinek. Pedig a képekből kiderül, ez nagy hiba.

12345

  • 1442 2014. december 16 Tech/tudomány 2014. december 16.

    Facebook Comments