Mit tehetsz, hogy okostelefonod jobban bírja a meleget?
Írta:

Mit tehetsz, hogy okostelefonod jobban bírja a meleget?

Lelassul, rosszabb esetben nem működik megfelelően, és le is fagy. Bizony, a mobilodnak nem barátja a hőség… De tehetsz azért, hogy okostelefonod valamivel jobban átvészelje a kánikulát – már mondjuk is, hogy mit!

 

Nyáron sokan szeretjük, ha a hőmérő higanyszála jó magasan van, hiszen ilyenkor jön el a strandolás, a vízparton, jégkrémmel hűsölések ideje. Okostelefonjaink viszont nem örülnek ennyire a nagy melegnek, sőt, ha átmelegszenek, lelassulnak és működésük sem lehet zavartalan.

 

De mindannyian tehetünk azért, hogy kedvenc kütyüink jobban bírják a meleget: megvannak azok az egyszerű, de nagyszerű praktikák, amiket mindannyian bevethetünk. Például az, hogy jól szellőző helyen tartjuk a telefont, lehetőleg a tokjából is kivéve. Persze, kevésbé trendi megoldás, de a készülék épsége ilyenkor fontosabbá válik a szépségénél.

 

Azokat az alkalmazásokat, amik a processzort jobban terhelik, ki kell lőni, mert ezek is hozzájárulnak a túlmelegedéshez. Ha autóban használjuk, például a GPS miatt, akkor próbáljuk közel tenni a szélvédőhöz, hogy az oda irányított légkondi is hűtse a készüléket, és – bár ez nem mindig lehetséges – próbáljuk árnyékban tartani a mobilunkat.

 

Mi a teendő, ha a készülék már átforrósodott?

Próbáld minél előbb hűvös helyre vinni, és repülő üzemmódba kapcsolni – ez letiltja a telefonhívásokat és az adatforgalmat, így a processzor nem fog még jobban túlhevülni. Ha nem vársz sürgős üzeneteket vagy hívást, akár ki is kapcsolhatod egy időre a készüléket.

  • 1204 2015. július 17 Tech/tudomány 2015. július 17.

    Facebook Comments