Mit tud az okos bikini?
Írta:

Mit tud az okos bikini?

Ha a fenti kérdésre le akarjuk egyszerűsíteni a választ, akkor akár azt is mondhatnánk: minden olyasmit, aminek a gazdájának kellene tudni. De ennél azért összetettebb a dolog. 

Bikini connecté. Ez a neve annak az okos bikininek, amit egy francia startup cég fejlesztett ki nemrég, és hát nevéhez méltó módon „okos”: a rászerelt érzékelő egy applikáció segítségével okostelefonon figyelmezteti tulajdonosát arra, ha nincs bekenve naptejjel, és túl régóta tartózkodik a napon.

 

Az okos bikini ötletgazdája, Marie Spinali elmondta a sajtónak, hogy a találmány akkor pattant ki a fejéből, amikor látott valakit leégni a strandon, és hát nem volt nehéz rájönnie, hogy ezzel az újdonsággal egy piaci rést fedhet le.

 

A 149 euróért, vagyis átszámítva körülbelül 46 ezer forintért kínált bikini méretre készül, és felszerelnek rá egy kis fekete, vízálló érzékelőt, amely az ultraibolya sugárzást méri, majd az információt továbbítja a fürdőruha viselőjének telefonjára vagy tabletjére. A teendő csak annyi, hogy napozás előtt be kell állítani, milyen típusú, és mennyire barnult már le a tulajdonos bőre.

 

A találmány egyelőre csak nők számára elérhető, amit nem is értünk, hiszen egy férfi fürdőnadrágjába épp úgy be lehet építeni egy ilyen kis érzékelőt, mint egy bikinibe. Ezért szerintünk csak idő kérdése, hogy ez a fiúk számára is elérhetővé váljon.

FRANCE-TECHNOLOGY-CONNECTED-SWIMSUIT-afp_com_20150605_PH-PAR-Par8188861fotó:jeudi.lu

 

  • 1935 2015. július 02 Tech/tudomány 2015. július 02.

    Facebook Comments