Közösségi sporttérkép született

Közösségi sporttérkép született

Tegnapi cikkünkben megmutattuk a legegészségesebb és legkönnyebben elérhető sportokat, ma pedig a közösségi edzőparkok világába nyújtunk egy kis betekintést.

 

Úton-útfélen belebotlunk „felnőtt játszóterekbe”, azaz olyan szabadtéri edzőparkokba, ahol ingyen használhatjuk a sífutógépet vagy a haspadot. Futókör, focipálya és pingpongasztal is számtalan helyen van a városban, de ha fel kell idézni, hogy hol, akkor jó, ha egy-kettő eszünkbe jut. Viszont akkora mozgalom kezd a városi közös edzések köré szövődni, hogy elkészült az első, direkt köztéri edzőparkokra és egyéb lehetőségekre szakosodott weboldal.

A tiedapalya.hu-n minden sportág megtalálható, amit lehet szabadtéren űzni, egyelőre Budapestre szűkítve. A térképet kitaláló és elkészítő BFTK városmarketing divízió fő célja az volt, hogy összekössék az igényeket a lehetőségekkel, amihez először fel kellett mérnie a csapatnak a sportolási lehetőségeket. A térkép és a felmérés pedig elkészült, az egyelőre béta állapotban lévő oldal már most is egy jól átlátható rendszerben gyűjti össze a kinti sportolásra alkalmas helyszíneket.

Helyszín és sportág szerint is böngészhetjük a főváros edzőparkjait, nyilvános sportpályáit, és úgy egyáltalán a sportolásra alkalmas helyeket, legyen az fizetős uszoda, vagy a Margitszigeti futókör. Budapest első közösségi sport-térképén nem csak a legkézenfekvőbb dolgokat találjuk meg: lehet szűrni például kajak-kenura, nordic walkingra és pétanque-ra is. És persze a tiedapalya.hu közösségi projekt: minden regisztrált tag hozzáteheti a saját információit, vagy eseményeket szervezhet a sporttársaknak.

  • 1644 2015. július 01 Belföld 2015. július 01.

    Facebook Comments