Komoly fejlesztés a Kékesen: kabinos sílifttel bővül a sípálya
Írta:

Komoly fejlesztés a Kékesen: kabinos sílifttel bővül a sípálya

Ezzel minden időben kényelmessé válik a feljutás az ország legmagasabb pontjára.

 

Komoly beruházást szavazott meg a kormány: a “magyarországi négy évszakos aktív kikapcsolódást szolgáló, turisztikai és sportfejlesztések” projekt részeként kabinos síliftet építenek a Kékestetőre. A közkedvelt sípályán jelenleg csákányos, nyitott felvonó működik, illetve síbuszok szállítják az utasokat, ám a most bejelentett fejlesztéssel kedvezőtlenebb időjárási körülmények között is kellemesebb lenne a síelés. A négyévszakos kabinos felvonó megépítésével a Magyar Turisztikai Ügynökséget bízták meg, akiknek jövő június 30-ig kell elkészülniük a “Kékes aktív kikapcsolódást szolgáló” fejlesztési programjukkal.

A fejlesztés azért jelentős, mert a Kékes 1014 méter magas csúcsáról indul hazánk leghosszabb, 1800 méteres lesiklópályája, a családok és kezdők számára is kiváló sportolási lehetőséget kínáló déli-sípálya. Sőt, ha van elég hó, akkor az északi fekete és piros pályával együtt a sípályarendszer teljes hossza megközelíti a 3000 métert.

Egyébként már a mostani állapot is előrehaladás a nyolcvanas, kilencvenes évekhez képest, amikor a néhány perces csúszás után körülbelül félórát kellett várni Mátraházán a volánbuszra, amelyik visszavitte a síelőket a csúcsra.

 

  • 757 2018. január 10 Belföld 2018. január 10.

    Facebook Comments