Mit tehetsz, ha már megfáztál?
Írta:

Mit tehetsz, ha már megfáztál?

Ne hagyd, hogy kiüssön a megfázás: adunk néhány tuti tippet, hogy egy-két nap múlva újra egészséges lehess!

 

1. C-vitamin

Bár azt mondják, a C-vitaminból a szervezet úgyis csak keveset tud egyszerre hasznosítani, nemrég több ismerősöm is esküdözött rá, hogy ők bizony a következő „csodareceptnek” köszönhetően lettek jobban, illetve gyógyultak ki a megfázásból: 1000 mg-os C-vitamint szedtek, naponta többször, amitől egy-két nap múlva nyoma sem volt a betegségnek.

 

2. Forró tea, forró fürdő

Másoktól azt hallottam, hogy a bacik és vírusok a melegtől elpusztulnak, az nem tesz jót nekik. Lehet, hogy így van, mert kipróbáltam a forró teázást, forró fürdőzést és a szaunázást is – ez utóbbit nem bírtam pár percnél tovább, de a megfázásom javult.

 

3. „Próbálj meg lazítani!”

Sokan vagyunk úgy vele – többek közt én is –, hogy egy kis megfázás miatt nem mondjuk le a mozizást a tesónkkal, a szombat esti iszogatást a barátainkkal, vagy a délutáni randit. Aztán csodálkozunk, ha másnapra rosszabb a helyzet, és a kis megfázásból egy legalább 7-8 napon át tartó „emberes” nátha kerekedik. A legutóbbi megfázásom pont így rosszabbodott egyik napról a másikra, ezért megfogadtam: legközelebb már az első jeleknél mindent és mindenkit lemondok, bebújok otthon a takaró alá, és csak forró teával meg a sorozataimmal érintkezem.

 

4. Házi praktikák

Az ember lánya a 21. században hajlamos rögtön a gyógyszeres dobozkájában kotorászni, vagy egy kis hőemelkedés esetén már orvoshoz rohanni. Pedig ha nincs nagy vész, akkor sokat segíthetnek anyukáink és nagyanyáink házi praktikái is. A hagyma, a méz, a fokhagyma, vagy akár az utóbbi kettő kombinációja egy kis reszelt gyömbérrel durván erős, csípős lesz elsőre, de neked is hatékonyan segíthet legyőzni a náthát.

  • 700 2018. január 09 Életmód 2018. január 09.

    Facebook Comments