Mozifilm készült a Béres Csepp feltalálásáról
Írta:

Mozifilm készült a Béres Csepp feltalálásáról

Béres József legizgalmasabb 10 évét mutatja be a februárban a mozikba kerülő alkotás.

 

 

A Béres Cseppről egészen biztosan mindenki pontosan tudja, hogy micsoda, hiszen az egyik leghíresebb magyar találmány, ami minden patika és rengeteg egyéb bolt polcain ott figyel. De hogy nem készült eddig erről a magyar sikertörténetről mozifilm? Mi sem értjük. Bár Béres Józsefről korábban készült már dokumentumfilm és négy részes televíziós sorozat is, de ez az első egészestés mozifilm a kutató életéről.

 

A feltaláló című film, ami természetesen Béres József életéről, egészen konkrétan a Béres csepp megalkotásáról szól, február 6-án kerül a mozikba. A történet (és a valóság) szerint Béres laboratóriumi kutatóként felfedezte, hogy a növények számos betegségét a létezésükhöz elengedhetetlen nyomelemek hiánya okozza, és hogy ezek pótlásával a tünetek orvosolhatók. Innen jött a felismerés: ez igaz lehet az emberekre is. 1972-re elkészült a Béres Csepp, ám az akkori rendszer minden eszközzel megpróbálta ellehetetleníteni Bérest.

A feltalálót Gyöngyössy Bence (Romani Kris, Papírkutyák, Janus) rendezte, Béres Józsefet Gáspár Tibor (Kincsem, Anyám és más futóbolondok), feleségét, Huszárik Kata (Hyppolit, a lakáj; Meseautó) játssza. A további szerepekben Für Anikót, Lukács Sándort, Seress Zoltánt, Trokán Pétert, Hatházi Andrást, Székely B. Miklóst, Bede-Fazekas Szabolcsot, Barbinek Pétert és Trill Zsoltot is láthatjuk.

  • 560 2020. január 14 Életmód 2020. január 14.

    Facebook Comments