Megtalálták a fogyókúra Szent Grálját
Írta:

Megtalálták a fogyókúra Szent Grálját

Nemsokára nálunk is kapható lesz a lé, amivel az első kutatások szerint TÉNYLEG koplalás nélkül lehet fogyni.

 

 

Aki próbált már fogyókúrázni, az pontosan tudja: csak az az étel nem hizlal, amit nem esz meg. Így a karácsony utáni, újévi fogadalmakkal teli időszakban alig van, aki ne fogadta volna meg, hogy pár kilót lefarag. Vagyunk páran, akik új edzéssel egészítik ki az életüket, mások a legtrendibb diétába vágtak bele… ám kevesen bírjuk akárcsak februárig is a tempót. A tiszta életmódot folytatóknak nincs tippünk, akik viszont nem vetik el a biohacking módszerét, azoknak eljött a Kánaán.

Egy Szilícumvölgyi cég ugyanis feltalálta a keton-észter nevű táplálékkiegészítő szert, ami lehetővé teszi, hogy a szervezetünk azt higgye, koplalunk, miközben két pofára zabálunk bármit. Az új vegyület alapja a keton, ami egy oxigéntartalmú szerves vegyület, és akkor termelődik, amikor a test zsírt bont le glükóz helyett azért, hogy energiát szabadítson fel. Ez akkor fordul elő, ha nem áll rendelkezésre elég cukor, tehát ha fogyókúrázunk például. Vagy ha becsapjuk a testünket. A ketózis pedig az a folyamat, amikor a szervezet a zsírtartalékai lebontásával nyer energiát.

Érdekesség, hogy a ketonok legegyszerűbb képviselője az aceton, ami a körömlakklemosók alapanyaga, és akik már próbálták az új szert, azt mondják: annak is körömlakklemosó íze van. Ennek ellenére nem csak a fogyókúra ipart, hanem a sportolókat is lázba hozta az új szer, mert a jelenlegi kutatási eredmények szerint nem csak megszabadít a zsírtól, de növeli az izmok hatékonyságát és csökkenti azok fáradékonyságát.

A szer az USÁ-ban már kapható, igaz nem táplálékkiegészítőként vagy gyógyhatású készítményként, hanem élelmiszerként van engedélyezve. Ez azért lényeges, mert ez utóbbi kategóriának nem feltétele a hatásosság vizsgálata, csak az, hogy ne legyen ártalmas a készítmény. A táplálkozástudományi szakemberek egyelőre tartózkodóak a keton-észterrel kapcsolatban. Szerintük a keton-észterek hatását egyelőre csak állatkísérletek igazolják, azokat pedig nem lehet egy az egyben emberekre értelmezni. De legalább nem káros, és ez több, mint amit jó néhány fogyasztószer elmondhat magáról.

  • 1577 2018. január 08 Életmód 2018. január 08.

    Facebook Comments