Ezeket ne feledd, mielőtt nyaralni indulsz
Írta:

Ezeket ne feledd, mielőtt nyaralni indulsz

Hadd segítsünk egy kicsit, hogy az utazás alatt és hazatéréskor is messziről elkerüljön a feszültség.

 

1. Írj listát – Nem ciki, sőt, kimondottan hasznos dolog a listaírás. Mert így egyrészt jobban átlátod a teendőket, másrészt ha beszámozod ezeket, fontossági sorrendet is felállíthatsz. Ezzel pedig időt nyersz – ami szintén nem mellékes, főleg, ha hozzánk hasonlóan te is hajlamos vagy bizonyos dolgokat az utolsó pillanatra hagyni. ;)

 

2. Ellenőrizz! – Nem időpocsékolás még egyszer átnézni a bőröndöt és a kézitáskát, pénztárcát, irattartót, mielőtt minden bekerül a kocsi csomagtartójába. Gondolj csak bele, mennyivel rosszabb lenne, ha a reptéren, vagy már a nyaralásod helyszínén derülne ki, hogy otthon maradt egy fontos irat vagy gyógyszer.

 

3. Tegyél rendet – Persze a nagy pakolásban, rohanásban a legtöbben úgy hagyjuk hátra a lakást, mintha a teljes tatár- vagy török hadsereg vonult volna át rajta. És utána mennyivel rosszabb megérkezni, ugye? Véget ért a nyaralás, másnap dolgoznunk kell, és még rendet is kell rakni. Legyen legalább annyival jobb a helyzet, hogy indulás előtt nagyjából visszadobálod a dolgokat a helyükre, és ha időd engedi, felporszívózol vagy felmosol gyorsan. Meglátod, így a hazatérés sem lesz annyira megrázó élmény! ;)

 

4. „Mi ez a szag?” – Ki ne ért volna már úgy haza egy hosszabb utazásról, hogy a lakásban elviselhetetlen bűz uralkodott (vagy legalábbis valamelyest azért kellemetlen volt a levegő odabent). Naná, hogy a pulton felejtettük a húsos szendvicset, vagy a mikróban maradt egy bögre tej, esetleg a szennyest, a szemetet vagy a macskaalmot felejtettük el. Hogy mit lehet tenni? Nyilván a legjobb az lenne, ha nem felejtenénk el – felírhatjuk az első pontban említett listánkra is, hogy vigyük le a szemetet, ürítsük ki a macskaalmot, nézzünk be a mikróba, hűtőbe, hogy mi maradt benne, stb.. Az is szuper, ha van időnk-energiánk ezeket még egyszer leellenőrizni indulás előtt.

 

Aki pedig esélyt sem akar adni a szagoknak, az jó, ha beszerez valami hasznos kis használati tárgyat erre a célra – mint például a Hiilibag. Ez tulajdonképpen egy bambusz szénnel töltött párnácska, ami nemcsak a szagokat semlegesíti, hanem a penész ellen is segíthet felvenni a harcot. Csak annyi a dolgod vele, hogy oda rakod, ahol tisztítanál a levegőn egy kicsit, és már teszi is a dolgát. Két évig használhatod – háromhavonta kell kitenni 3-4 órára a napfényre, hogy tisztuljon, utána ismét használatra kész –, missziója végén pedig a kertben vagy a virágcserepekbe szórva tudod újrahasznosítani. Jól hangzik? Itt találsz több infót a Hiilibagről: http://www.hiilibag.hu/

  • 713 2019. június 21 Életmód 2019. június 21.

    Facebook Comments