Amire senki nem akar hazaérni: íme az 5 legkellemetlenebb dolog, ahogy találhatod a lakást
Írta:

Amire senki nem akar hazaérni: íme az 5 legkellemetlenebb dolog, ahogy találhatod a lakást

Megoldást mutatunk ezekre a kellemetlen, néha akár sokkoló helyzetekre.

 

A nyaralás ideális esetben az év legszebb időszakai közé tartozik. Degeszre esszük magunkat, a napfény annyi boldogsághormont termel nekünk, ami kettőnek is elég lenne, és még a főnökről sem hallunk. Hazaérkezéskor érthetően vagyunk kicsit szomorúak, ám mindez semmi ahhoz az adrenalinlökethez képest, ha ennek az 5 dolognak az egyikével találjuk szembe magunkat hazaérkezés után

 

Elfelejtettél lekapcsolni egy lámpát. Hát az ciki. Ha szerencséd van, kiégett a lámpa, de ha 1-2 héten keresztül folyamatosan világított, akkor vigasztaljon a tudat, hogy a nyaralás költségéhez képest ez a pár ezer forint elenyésző tanuló pénznek számit. A következő utazás előtt pedig szereltess be egy időkapcsolót. Ez bizonyos napszakokban automatikusan le- és felkapcsolja a villanyt, így nem csak nem fog égni non stop, de még a betörőket is átverheted.

Nem locsoltad meg a virágokat és/vagy akit megbíztál a feladattal felejtette el. Ha arra érsz haza, hogy szeretett szobanövényeidbe már csak hálni jár a Szentlélek, akkor két dolgot kell tenned. Az azonnali öntözés után menj el a legközelebbi virágárushoz vagy kertészetbe, és szerezz be egy adag tápoldatot. Másnap ezzel a tápoldatos vízzel locsold meg szegényeket, így egész jó esélyekkel lehelhetsz újra lelket szegényeknek.

Nem vitted le nyaralás előtt a szemetet. Erre a hazaérkezés utáni első pillanatban rá fogsz jönni, mert szinte orrba vágó az élmény. A megoldás természetesen egy alapos szellőztetés és a szemét azonnali elpaterolása a lakásból. Ami még jól jöhet, ha tartasz valamilyen szagsemlegestő eszközt a konyhában. Mi a Hiilibag-et ajánljuk, mert ez egy teljesen természetes, bio légtisztító zsákocska, ami az aktív szén erejével tartja tisztán a levegőt. Jó, természetesen a két hete ott rohadó hús szagát így is érezni fogod, de a sima, állott, szellőztetést nem látott levegőn nagyon sokat javít.

Nyitva hagytál egy ablakot. Miután lábon kihordtál egy szívinfarktust, azt ajánljuk, először szimatold körbe a lakást kívülről, majd ha biztonságosnak tűnik (értsd nincs bent betörő) menj be. Ha minden oké, csukd be az ablakot, és már most írd fel az emlékeztetőt a telefonodba a következő nyaralásra. Illetve az is jó ötlet, ha legközelebb megbízol valakit, hogy párszor nézzen rá a lakásra egy pótkulccsal, amíg te nyaralsz.

Elszaporodtak a pókok, hangyák, csótányok. A legfontosabb, hogy rágyere, hogy történhetett ez meg. Van olyan repedés valahol, amin bejohetnek? Mit hagytál elől, ami bevonzotta őket? A szomszéd lakók is tapasztaltak ilyesmit? Ha „csak” egy már bent lévő pók szaporodott oda a lakásokba az még a kisebbik baj, hiszen ezen egy porszívóval segíthetsz. Ha ennél nagyobb a baj, szerezd be a szükséges irtószereket. Az invázió okának felderítésén kívül legközelebb takaríts ki alaposan a lakásban mielőtt elutazol igy majdnem biztos lehetsz benne, hogy semmi nem fogja bevonzani a betolakodókat.

 

  • 498 2020. augusztus 18 Életmód 2020. augusztus 18.

    Facebook Comments