Három puli vagy egy medve: kötelező távolságtartás Covid idején
Írta:

Három puli vagy egy medve: kötelező távolságtartás Covid idején

A különböző országok máshogy szabályozzák a kötelező távolságtartást, az Európa Pont pedig elég látványos infografikát készített az európai országok szabályzásából.

 

 

Tavasz óta az egyik legtöbbet használt kifejezés bizonyosan a kötelező távolságtartás. Jó ideje már a külön élő családtagokhoz sem megyünk közel, ám hogy mennyi az annyi, ami még nem veszélyes a nagymamára, nagypapára, arról megoszlanak a vélemények. Magyarországon másfél méter, van ahol kettő, és olyan is van, ahol 1,8 méter, amit már végképp nem értünk, hogy matekoztak ki.

 

A távolságtartás megkönnyítésére az Európa Pont most egy képre gyűjtötte az európai országok szabályozását, azaz, hogy hol milyen messze kell állni egymástól. Ausztriában egy alpesi tehénnyi távolság az ideális, Olaszországban egy robogó, Spanyolországban egy bika, nálunk pedig három puli az ajánlás. Természetesen az egyes kormányok sehol nem fogalmaztak megy ilyen szabályokat, ám az adott nemzet egy-egy jellegzetes élőlénye, tárgya segít belőni a 1,5-2 méter távolságot. Böngészd végig, ötletes!

 

https://m.blog.hu/eu/europapont/image/2020/keep_distance.png

  • 572 2020. október 21 Életmód 2020. október 21.

    Facebook Comments