Nyújtsd meg a nyarat
Írta:

Nyújtsd meg a nyarat

Most még ne azt várd, hogy hamarosan kopogtat az ősz, hanem próbáld meg minél tovább kiélvezni a nyarat – néhány hasznos tippel mi is segítünk!

 

1. Az ősz még várhat – Talán te is azon gondolkodsz már, hogy ideje eltenni a zöld leveles, vagy tengert és tengerpartot idéző dekorációkat, hogy ezek helyét lassan átvegye az őszi home decor. De minek úgy sietni vele? Bőven ráérsz szeptember végén, október elején is őszi díszbe öltöztetni az otthonodat, sőt, ha ügyes vagy, a leárazásokon még most is lecsaphatsz néhány szuper nyári kiegészítőre. Ezek nemcsak idén lehetnek még pár hétig a lakás díszei, hanem elteheted őket jövő nyárra is.

 

2. Élvezd a nyári ízeket – Készíts házi fagyit, jégkrémet vagy sorbetet, élvezd a csillagfényes estéken a limonádéd vagy a fröccsöd zamatát a teraszon, hétvégéken pedig grillezz a barátaiddal a kertben! Jó lesz majd télen felidézni ezeket a boldog perceket, és persze a finom ízeket.

 

3. Törekedj a frissességre – Nyáron kevesebbet ücsörgünk a négy fal közt, és persze, hogy elfelejtünk olyan apróságokat, mint például a koszos cipők, a vizes fürdőruhák és törölközők, a hűtőben az egyhetes kaják vagy a jó pár napja bűzölgő szemetes. Ezek pedig hatással lehetnek a lakás levegőjére is.

 

Márpedig most sem mindegy, milyen a levegő az otthonodban, hiszen amit belélegzel, az egészségedre és hangulatodra is hatással van. Hogy mit tehetsz a benti levegő minőségének javításáért? Elég sok mindent, ráadásul nem is kell nagy dolgokra gondolni. Például elég, ha rendszeresen szellőztetsz, párologtatsz, beszerzel néhány szuperfincsi illóolajat, illetve olyan természetes kis „csodakiegészítőt” is, mint amilyen például a Hiilibag.

 

Ez egy bambusz szénnel töltött zsákocska, ami természetes légszűrőpárnaként tisztítja a levegőt, a penész ellen is segít hatékonyan fellépni, ugyanakkor nem zavarja a babákat, kisállatokat, és igazán környezetbarát (tulajdonképpen zero waste holmi) is. Használata nagyon egyszerű: fogsz egy ilyen zsákocskát, oda helyezed, ahol szeretnél javítani a levegő minőségén, majd hagyod, hogy tegye a dolgát. Háromhavonta tedd ki 3-4 órára a napfényre, hogy tisztuljon, majd tedd vissza helyére, így két évig is simán használhatod. Ilyen egyszerű! Ha szeretnél többet tudni róla, klikk ide: https://www.hiilibag.hu/ .

  • 513 2020. augusztus 28 Életmód 2020. augusztus 28.

    Facebook Comments