3 egyszerű, de nagyszerű újévi fogadalom tipp
Írta:

3 egyszerű, de nagyszerű újévi fogadalom tipp

Néhány hasznos dolog, amit megfogadhatsz, és egy kis odafigyeléssel betartani sem lesz nehéz.

 

1. Ha spórolnál – Talán nem ez az első eset, hogy azzal az elhatározással rugaszkodnál neki az új évnek, hogy na majd idén jobban megfogod a pénzt. Sajnos azonban az „ebben az évben már végre spórolni fogok” fogadalom túl általános ahhoz, hogy hosszú távon sikert, gyarapodó bankszámlát biztosíthass vele magadnak. Fogadd meg inkább azt, hogy mostantól mennyi pénzt teszel félre havi szinten – és ezt mindig tedd is el fizetéskor egy „megtakarításom” feliratú borítékba. Azt is ráírhatod, hogy „csak vészhelyzetre!!”, így eszed ágában sem lesz feltörni, ha valami (hosszú távon egyébként full felesleges) dolgot vennél.

 

2. Ha leadnál pár kilót – Az „idén lefogyok” vagy „Ebben az évben többet járok edzeni” fogadalmak sem vezetnek hosszú távon sikerre, ezek helyett konkrét és reális cél kitűzését javasoljuk. Például: „a barátnőm júniusi esküvőjére leadom végre ezt a 6 kiló pluszt” – ez azért is jó, mert amellett, hogy átlagosan havi 1 kiló mínuszt célzol be, egy határidőt is szabtál magadnak, hogy meddig teljesítsd. Most már csak azt kell eldöntened, hogyan változtatod meg az étrended, illetve ha sportolsz, akkor milyen mozgásformának fogsz hódolni. Hajrá!

 

3. Ha jobban ügyelnél a környezetedre – Egészségünk, közérzetünk szempontjából is nagyon fontos, hogy milyen környezetben élünk, rend van-e az íróasztalunkon (ha igen, akkor valószínűleg produktívabbak leszünk a munkában), vagy tisztaság és finom illatok uralkodnak-e otthonunkban. Érdemes ezekre odafigyelni – már egészen kis energia- és pénzbefektetéssel is jelentős javulást érhetünk el. Ha például nálad is visszatérő probléma a kellemetlen levegő, akkor először is keresd és szüntesd meg a rossz szagok forrását. Könnyen lehet, hogy csak a hűtőt vagy a szemetest kell kipucolnod, vagy végre tényleg meg kell válnod a cipősszekrényedben dugdosott, szuperkényelmes, de rém büdös bakancsodtól. A következő lépésként pedig beszerezhetsz egy apró segítőtársat, ami jól jön majd abban, hogy az új esztendőben már esélyük se legyen a rossz szagoknak a lakásodban. Ilyen kis „csodaszer” például a Hiilibag. Ez egy bambusz szénnel töltött zsákocska, ami semlegesíti a rossz szagokat, baktériumokat, sőt, bizonyos légszennyező anyagok ellen is bevetheted, emellett mivel a levegő páratartalmát is segíthet szabályozni, a penészedés ellen is hasznos harcostársad lehet. Kisbaba és kisállat mellett is bátran bevethető, antiallergén és környezetbarát. Két évig használhatod, utána a növényeid alá szórhatod – így még hulladékot sem termel, totál zero waste! ;) További infókat itt találsz róla: https://www.hiilibag.hu/

  • 607 2019. december 31 Életmód 2019. december 31.

    Facebook Comments