Így készülj fel a második hullámra
Írta:

Így készülj fel a második hullámra

Sajnos egyre valószínűbb, hogy ismét fellángol a járvány, úgyhogy vegyük át, mit érdemes megtenni a következő hetekben, mielőtt ismét bezárkózni kényszerülünk.

 

 

Tavasszal az egész világot váratlanul érte a kitörő koronavírus járvány. Egy pillanat alatt fogytak el a maszkok és a fertőtlenítőszerek, élelmiszert házhoz rendelni pedig csak hónapos előjegyzéssel lehetett. A második hullám küszöbén nézzük át azokat a legfontosabb tennivalókat, amivel megkönnyítheted a saját életed majd az őszi időszakban.

1. Intézd el az orvosi ügyeket. Ha ismét megnő a fertőzésszám, könnyen lehet, hogy újra csak a sürgős eseteket fogják ellátni, ezért ha picit fáj egy fogad, nem érzed jól magad, aktuális lenne egy éves szűrés, akkor ezeket próbáld meg minél előbb elintézni. Finoman szólva sem lenne szerencsés a legnagyobb járványban kórházba kerülni, úgyhogy most tényleg ne halogass!

2. Vásárolj be a konyhára! Nézd át a háztartást és ha úgy látod, hogy a tavasszal felhalmozott élelmiszerek már fogytán vannak, akkor készülj fel most az őszi szezonra. Fontos, hogy nem a világ vége közeleg, nem kell egy emberöltőre elég babkonzervet felhalmoznod, de egy pár hétre elég tartós élelmiszert tarts otthon. Így mire kitör a bevásárlási láz, te már hátradőlve, megnyugodva ülhetsz otthon.

3. Szerezd be a következő félévre szükséges tisztítószereket is. Most még lehet kapni Domestost, klórt, fertőtlenítő kendőket, és újra van a patikában fertőtlenítős szappan is. Használd ki ezt a helyeztet és ezekből is vásárolj be pár hónapra előre, hiszen ha megérkezik az influenzaszezonnal egybekötött második hullám, garantáltan semmi nem marad majd a polcokon.

4. Szerezz be megfelelő FFP2, FFP3-as maszkot. Tavasszal egy pillanat alatt fogytak ki ezek is a boltokból, így legtöbben eldobható orvosi vagy textilmaszkokkal szaladgáltunk. A semminél persze ezek is sokkal jobbak, mi mégis azt tanácsoljuk, szerezz be legalább egy komoly maszkot, ha ne adj isten rosszabbra fordulna a helyzet.

5. Alakítsd kényelmessé az otthonodat. A tavaszi tapasztalatokból kiindulva gondold végig, hogy mi okozta a legnagyobb kellemetlenséget az otthon töltött hetek alatt, és próbálj meg ezen javítani. Ha kényelmetlen volt a homeoffice a konyhai széken, akkor még beszerezhetsz egy rendes irodai széket, ha kikészített az egyhangúság, akkor kezdj el gondolkozni, hogy mit csinálnál másképp a következő időszakban.

+1. Látogasd meg a rokonokat. Tavasszal az egyik legnehezebb dolog kétség kívül az volt, hogy nem találkozhattunk a külön háztartásban élő szeretteinkkel. Mivel nem lehet tudni, hogy ősszel lesz-e valami hasonló szigorítás, ezért azt tanácsoljuk, a következő hetekben látogasd végig a rokonokat, hogy kicsit személyesen is beszélgessetek.

  • 449 2020. augusztus 27 Életmód 2020. augusztus 27.

    Facebook Comments