2024-re magyar műhold lehet az égen
Írta:

2024-re magyar műhold lehet az égen

Az első magyar kereskedelmi műhold műsorszórásra, internet- és telefonos szolgáltatásra, adatátvitelre és egyéb kutatási feladatokra is alkalmas lesz.

 

 

Ha fel kéne sorolni azokat a fejlesztéseket, amik a következő években várhatók vagy szeretnénk őket, ha megvalósulnának, valószínűleg kevesen vágtuk volna rá az űrprogramot, vagy bármi hasonló dolgot. Pedig nagyon úgy tűnik, hogy el kell kezdenünk felfelé is gondolkozni, ha a fejlesztés irányairól van szó, hiszen a 4iG – pontosabban új leányvállalata pár éven belül fellőheti az első magyar kereskedelmi műholdat.

A cég ugyanis rendkívüli sajtóközleményben jelentette be: a CarpathiaSat Magyar Űrtávközlési Zrt. néven létrehozott leányvállalata 2024-re kereskedelmi műholdat bocsáthat fel. A cég ráadásul 2024-től húsz éven keresztül rendelkezik a Föld körüli pályaszakasz üzemeltetési jogával is, így eldőlt, hogy az első magyar műholdak kinek a nevéhez lesznek köthetők.

A vállalat célja mindezzel, hogy Magyarország mellett a kelet-közép-európai régió vezető informatikai és infokommunikációs vállalatává váljon, illetve meghatározó pozíciókat építsen ki a távközlési szektorban.

  • 553 2020. augusztus 25 Belföld 2020. augusztus 25.

    Facebook Comments