5 profi tipp, amivel egyszerűen életre keltheted a nyaralót
Írta:

5 profi tipp, amivel egyszerűen életre keltheted a nyaralót

Ötletek, amikkel olcsón otthonossá varázsolhatod a mostanáig téli álmot alvó nyaralódat.

 

 

 

 

Idén a járványnak köszönhetőn az emberek zöme belföldön tölti a nyaralását, így ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy saját nyaralód van, akkor ott is valószínűleg több időd lesz. Mostanra a fontosabb munkákon valószínűleg túl vagy, kinyitottad a télire elzárt csapot, és jó eséllyel a tavaszi takarítás is megvolt, ám ha még nem érzed elég otthonosnak a ritkán látott nyaralót, mutatjuk mit tegyél.

 

1. Semmi nem mutatja annyira élő otthonnak a házat mint a virágok Ültess a kertbe pár igénytelen, ám hosszan virágzó növényt, és máris lakottnak fog tűnni a nyaraló. Ha nincs kert, akkor pár kaspóban lévő növény ugyanezt a hangulatot hozza.

 

2. Mosd ki a függönyt és a huzatokat! Ha valahogy furcsa állott szagot érzel a szellőztetés ellenére is, az lehet azért van, mert a lakástextíliákba már beleült a por. Szánj rá egy napot, hogy kimosol mindet, és tiszta, friss levegőt élvezhetsz egész nyáron.

 

3. Apropó levegő. Mivel a nyaralóba napokig, akár hetekig nem megyünk ki, ezért igen rossz szag tud lenni, amikor végre megérkezünk. Hogy ezt elkerüld, tegyél a ház különböző pontjaira bio légtisztító párnát, ami kiszűri a rossz szagokat, az allergéneket, a felesleges nedvességet, sőt, a Hiilibag még áramot sem fogyaszt, miközben teljesen környezetbarát.

 

4. Vedd elő, vagy vigyél le mindennapi használati cikkeket és dekorációs elemeket. Ez alatt azt értjük, hogy egyfelől nézd át a konyhát, a hálókat, fürdőt, hogy minden van-e, ami a kellemes ott-tartózkodáshoz kell, másfelől vedd elő azokat a kedves emlékeket, amiket szerettek. Tegyél ki közös képet a tavalyi nyaralásról, vitorlás ajtókopogtatót, vagy amihez épp hangulatod van.

 

5. Tedd ki a kerti bútorokat! Máris sokkal hívogatóbb lesz a víkendház, ha az udvaron ott a nyugágy, ami arra vár, hogy belefeküdj. Ha fedett a terasz, vagy erkély, akkor akár be se kell hozni, amikor hazautazol.

  • 486 2020. június 12 Életmód 2020. június 12.

    Facebook Comments