55 millió fát ültettek egy mobilappal
Írta:

55 millió fát ültettek egy mobilappal

Környezettudatos életre nevel az elmúlt évek legmenőbb alkalmazása.

 

 

 

Virtuális zöldenergiát gyűjthetünk, amiből valódi fa nő: röviden így foglalhatnánk össze az Ant forest nevű alkalmazás lényegét. Az Ant forestet 2016-ban mutatták be, és gyakorlatilag környezettudatos szokások kialakítására ösztönzi a használókat. Az appot az egyik legnépszerűbb kínai mobil- és online fizetési platform fejlesztette és működteti, így egyelőre sajnos csak ott elérhető, ám így is impozáns, amit elértek.

 

A program nyomon követi a felhasználók tevékenységét, hogy mennyire környezetbarát módon élnek, és ha valaki például környezetkímélő módon közlekedik, nem kér eldobható evőeszközt, vagy az online fizetést használja, azért virtuális zöldenergiát kap. A legszebb az a dologban, hogyha a felhasználó elér egy bizonyos mennyiségű virtuális zöldenergiát, akkor egy fát ültetnek el a nevében Kína valamelyik sivatagos részén.

 

Eddig már több, mint 400 millióan csatlakoztak a kezdeményezéshez, és összesen több mint 55 millió fát ültettek már el a nevükben. Őszintén reméljük, hogy ez lesz a következő alkalmazás, ami meghódítja a világot!

  • 657 2019. május 09 Életmód 2019. május 09.

    Facebook Comments