Ezt te is megteheted a családod egészségéért
Írta:

Ezt te is megteheted a családod egészségéért

Apróságok, melyekkel mégis sokat tehetsz az egész család egészségéért.

 

1. Mit tehetsz meg mindenkiért? – Ebben a náthás, influenzás időszakban különösen fontos, hogy jobban odafigyeljünk saját- és családunk egészségére, hiszen több betegséget is meg lehet előzni, ha előrelátóak vagyunk. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a vitamindús étrend, a sok zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontosságát, de az is lényeges, hogy figyeljetek a folyadékpótlásra, a rendszeres mozgásra és a réteges öltezetre is. Ne öltözzetek túl, de azt sem szabad megkockáztatni, hogy esetleg megfáztok a hideg estéken. Ha nem vagy biztos abban, hogy kell-e még az a plusz pulcsi vagy vékony kabát neked, a párodnak, vagy a gyerekeknek, akkor inkább csak vigyétek magatokkal, este biztosan jól fog jönni!

 

2. A kisállatokra is gondolj – Hát persze, hiszen ők is a család részei. Ezért nem mindegy például, milyen növények vannak az otthonodban (vannak, amelyek mérgezőek a kutyákra, cicákra nézve), milyen holmikat és milyen ételeket hagysz elől, amikor elmész otthonról – ilyenkor fokozódik annak valószínűsége, hogy kutyusod ellopja az asztalon felejtett csokit, ami nagyon ártalmas rá nézve –, illetve, hogy mondjuk lefeded-e a kukát. Hidd el, még ha nem is feltételezed róla, mert alapvetően jól szokott viselkedni a kis kedvenced, ők azért a gazdi távollétében nagyobb valószínűséggel nyúlnak hozzá olyasmihez, amihez egyébként nem. És sajnos, ennek betegség vagy akár még rosszabb is lehet a vége. Légy hát óvatos, és vigyázz a család szeretett kis kedvencére!

 

3. Jobb levegő – A jobb levegő mindenki számára létfontosságú, ennek érdekében szellőztess minél gyakrabban, ne használj vegyi anyagokat tartalmazó termékeket – válts természetes tisztítószerekre, a légfrissítőket pedig felejtsd el, mert nagyon károsak –, illetve szerezz be több növényt (ha van háziállatotok, nézz utána, melyik nem veszélyes rájuk nézve). Ha pedig úgy érzed, a lakás levegőjére még ezután is ráférne egy kis tisztítás, akkor próbálj ki természetes módszereket.

 

A mi kedvencünk a Hiilibag, ami egy bambusz szénnel töltött légszűrő párnácska. Nemcsak a jobb levegőt illetően számíthatsz rá, hanem, mivel a levegő nedvességtartalmát is segíthet szabályozni, a penész ellen is hatékonyabban veheted fel a harcot a segítségével. Használata egyszerű: csak tedd oda, ahol javítanál a levegő minőségén, és már teszi is a dolgát. Ráadásul a termék nemcsak baba-, állat- és környezetbarát, hanem zero waste is: két évig használhatod, majd tartalmát egyszerűen csak öntsd ki a kertbe vagy a virágok alá. Ilyen egyszerű!

  • 440 2019. október 25 Életmód 2019. október 25.

    Facebook Comments