Maxold ki a nyarat!
Írta:

Maxold ki a nyarat!

10 dolog, amit tegyél meg idén nyáron.

 

Még csak most indul a nyár, szóval ha hozzám hasonlóan még te is csak a tervezgetés fázisánál tartasz, gyorsan megnyugtatnálak (és persze magamat is): semmiről nem vagyunk lemaradva.

 

Vagy talán eddig nem is tudtál a nyári tervekre gondolni a suli vagy más dolgok miatt, és még inspirációt keresel? Akkor hátha segít az én 10 pontos (bakancs)listám – szerintem így lehet a leginkább kimaxolni a nyarat. Élményekre fel! ;)

 

1. Indítsd a reggelt másképp, mint szoktad: jöhet egy kis kocogás, süti vagy fagyi reggelire? ;)

 

2. Nincs kereted egy jó kis nyaralásra? Nem kell ahhoz sok pénz, hogy vízparton tölts egy-két napot: menjetek le a Dunához a haverokkal, vagy szervezzetek egésznapos kirándulást a legközelebbi tóhoz. Ha egyikőtöknek van autója, és összedobjátok az útiköltséget, akkor még ez sem kerül majd olyan sokba.

 

3. Ha valamivel több pénzt tudtok útiköltségre szánni, akkor jöhet egy egynapos autós túra. Akár a horvát tengerpartot is megcélozhatjátok (6-7 óra alatt kényelmesen le lehet érni, egy fürdés után pedig indulás haza), vagy túrázhattok egyet Ausztriában, Szlovéniában vagy Szlovákiában. Extra tipp: üljetek be az autóba kora reggel, és csak akkor döntsétek el, pontosan hová is mentek!

 

4. Ha nyár, akkor fesztivál: vegyél napijegyet egy fesztiválra, és élvezd a sokszínűséget. Olcsóbb verzió: legalább egy-két szabadtéri koncertre mondj igent.

 

5. Aludjatok sátorban a barátaiddal! Este süssetek szalonnát, énekeljetek a tábortűznél (aztán oltsa el valaki, két másik ember pedig ellenőrizze), és várjátok a hullócsillagokat!

 

6. Sétálj mezítláb a fűben, fantasztikus élmény lesz!

 

7. Hívd át a haverokat egy koktélpartira, és keverjétek egymásnak az italokat (azért az alkoholokkal óvatosan). Jöhet némi harapnivaló is? Akkor grillezzetek! Az így elkészült hús és zöldség sokkal jobban fog esni, mintha pizzát rendeltek, és nem mellékesen sokkal egészségesebb. ;)

 

8. Éjszakai fürdőzés? Ne mondj rá nemet – hisz nyár van! ;)

 

9. Kibírtál már valaha egy napot a mobilod, tableted, laptopod nélkül? Akkor itt az ideje, hogy kipróbáld, milyen az élet kütyük nélkül. Reggel némítsd le őket, majd tedd be mindet a fiókba. Töltsd a napot kint a szabadban, és csak este nézd meg az üzeneteidet. Meg fogsz lepődni, mennyi élmény fért a napba, és mennyire nem hiányoztak a kütyük.

 

10. Készíts fotóalbumot! Télen szuper lesz elővenni, és a képeknek köszönhetően újra átélni a nyár legnagyobb élményeit.

  • 720 2018. június 13 Életmód 2018. június 13.

    Facebook Comments