Top 5 tipp: Erre figyelj, amikor elteszed a nyári cipőket
Írta:

Top 5 tipp: Erre figyelj, amikor elteszed a nyári cipőket

Ezek a lépések megnövelik a cipőid élettartamát.

 

 

Bár idén kimondottan hosszú volt az indián nyár, lassan mégis elérkezik a zárt cipők időszaka. Ilyenkor azonban ne csak arra fordíts gondot, hogy az új évszaknak megfelelő lábbeliket elővedd, hanem eddigi hű társaidat is méltóképpen tedd el a pihenésükre. Ha azt szeretnéd, hogy jövő tavasszal legjobb állapotukban vehesd elő őket, akkor ezt az öt lépést tartsd be a cipők elpakolásakor.

Tisztán tedd el! Amikor hosszabb időre elteszel egy cipőt, extrán fontos, hogy semmilyen szennyeződést ne hagyj rajta. Keféld át puha kefével, tisztítsd meg nedves ronggyal, és a végén szárítsd is meg teljesen. A tisztításnál legyél alapos: ne csak a tetejére és a jól látható részekre összpontosíts, a sarkát, a talpát és a belsejét is tisztítsd meg.

Használj cipőápolót! Első sorban bőr és műbőr cipőknél elengedhetetlen lépés. Ezek az ápoló krémek picit úgy hatnak a bőrcipőre, mint a kézkrém a kezünkre: puhít, táplál és segít, hogy a bőr sokáig megőrizze a szépségét.

Tárolj kisámfázva! Szintén nagyon megnöveli a cipők élettartamát, ha őszre sem egymás hegyén-hátán, nem apró rekeszekbe benyomorgatva tesszük el a cipőket. Az orrába tegyél újságpapírt, és használj sámfát – így megőrzi a formáját és nem fog megráncosodni a felső része sem.

Figyelj a szagokra! Amikor hosszabb időre elteszed a cipőket, akkor figyelj rá oda, hogy a hónapok alatt ne büdösödjön be a szekrénybe. Ez nem csak a hordás miatti szagot jelenti, hanem a cipőápolók szagát is. Ennek elkerülésére használj szagtalanító párnákat, például Hiilibag-et a cipősszekrényben vagy a padláson, ahol téli álomra helyezted őket.

Legyen rend! Fél év múlva nem valószínű, hogy emlékezni fogysz rá, mit hova tettél, ha nem követsz egy rendszert. Tárolhatod évszak szerint, vagy akár szín szerint a cipőket, a lényeg, hogy a saját logikádat követve vakon is tudd, mi hol van. Ha pedig mindent a saját gyári dobozába teszel vissza, akkor még a dobozok tetejét sem kell megemelned, hogy tudd majd, kedvenc cipőd hol bújik meg.

  • 566 2020. szeptember 18 Életmód 2020. szeptember 18.

    Facebook Comments