5 tipp, amivel elütheted az időt a csúnya, borongós napokon
Írta:

5 tipp, amivel elütheted az időt a csúnya, borongós napokon

Idén ősszel sem az időjárás, sem a járvány nem kegyes hozzánk. Mutatjuk, mivel ütheted el az időt egy unalmas szombatot a 4 fal között.

 

 

Idén már megszokhattuk volna, hogy sokat vagyunk négy fal között, de nekem például még mindig vannak nehézségeim ennek a rengeteg otthon töltött időnek az eltöltésével. A szokásos őszi idő mellett most még a járványhelyzet is nehezíti a dolgunkat, ezért aztán – hogy elüssem a mai rossz időt – összeírtam, hogy mit is lehet tenni, ha minden összeesküdött ellenünk.

 

1. Dobálj ki mindent, ami nem kell! Mindenkinek van egy kupis polca, egy szekrény alja, egy rész a padláson, amire nem büszke. Ide gyűjtjük azokat a dolgokat, amik „még jók lesznek valamire” vagy amiről „még majd kitaláljuk, hogy kell-e”. Aztán az adott dugihely megtelik, nekünk meg fogalmunk sincs, hogy mi ez a sok szemét. Állj neki, nézd át a „kincseket”, és könyörtelenül válj meg mindentől, amire már nem is emlékeztél, és amit nem is értesz miért tetted el.

 

2. Nézd át a szezonális ruháidat! Az ember általában ugyanazt a 10-15 ruhát hordja, mert ezek a kedvenc darabjaink, kézénél vannak, jól állnak, ismerjük őket. De mi van a többivel, amitől nem férsz el a szekrényben? Én évszakváltáskor évek óta azt csinálom, hogy kirámolom a szekrényt, és egyesével visszahajtogatok, visszaakasztok mindent. Így újra rend lesz a szekrényben, tudom, milyen ruhákból válogathatok a következő hónapokban, mindig találok egy-két darabot, amit ki kell mosni, egyszóval sosem fölösleges egy ilyen kör.

 

3. Csináld meg a dolgokat a „majd ha lesz időm” listáról. A hétköznapokon ezer dologra mondjuk rá, hogy majd amikor lesz időnk megcsináljuk. Meg kellene varrni egy nadrág szárát, át kellene ültetni a virágokat, jó lenne megfőzni azt a narancsos kacsát, neki kéne állni a karácsonyi ajándékötleteket összegyűjteni… Na ez most pont az a nap, amikor ezeket a dolgokat meg tudod tenni. Mivel ilyenkor sosem jut az ember eszébe, hogy mit is akart múlt héten olyan nagyon megcsinálni, azt javasoljuk, vezess egy listát a telefonodon ezekről az elintéznivalókról.

 

4. Vágj bele egy új sorozatba! Erre valószínűleg nem kell biztatni senkit, ám arra talán igen, hogy ne csak a komfortzónádból válogass. Ha vagy egy szabad szombatod egyedül, miért ne adnál egy esélyt annak a Netflixes sorozat, amiről mindenki beszél, de nem tudod, neked való-e?

 

5. Csinálj valami kreatívat, meglásd, menni fog! Az Instagram és a Pinterest korában tele van az internet szupernél szuperebb ötletekkel, DIY megoldásokkal, kézzel kötött babaholmival, saját kézzel varrott kopogtatóval, és mindennel, amit előtte el se tudtál képzelni. Ha ma épp úgysincs jobb dolgod, próbálj megcsinálni valamit, amit korábban kinéztél – tudom, hogy neked is van egy elmetett gyűjtemény erre a telefonodon. ;)

 

+1 Ne tedd: Ne ragadj a számítógép előtt egész napra és pláne ne állj neki online shoppingolni! Az online vásárlás pont ugyanúgy ér, mintha a plázában költenél, csak a fotelből kényelmesebb, fájdalommentesebb, és gyorsabb a folyamat. Így aztán nehezebb is észbe kapni, hogy mit teszel…

  • 425 2020. október 22 Életmód 2020. október 22.

    Facebook Comments