Hamarosan megnyílik a városligeti kutyás élménypark
Írta:

Hamarosan megnyílik a városligeti kutyás élménypark

Homokozóval és pancsolóval is várja majd az ebeket és gazdáikat a hamarosan nyitó, több mint ötezer négyzetméteres városligeti kutyás élménypark.

 

Ha a Városliget közelében él az ember, és van egy (vagy több) kutyája, akkor elkerülhetetlen, hogy rendszeresen látogassa a ligetet négylábú társaival. A mi beagle-ünk, Barney imádja a szabadtéri mókázást, ezért már alig várjuk, hogy látogatható legyen végre a kutyás élménypark.

 

Ez lényegében kész van már: a Hermina út – Konrad Adenauer sétány találkozásánál, a régi állatorvosi rendelő helyén, a 74-es troli megállójától nem messze alakították ki a több mint ötezer négyzetméteres „kutyaparadicsomot”.

 

Van itt mindenféle, ami az ebeket és a gazdikat is szórakoztathatja: homokozó, vizesblokk, ügyességi sarok, labdázásra és futkározásra is alkalmas zöld terület… bár ez utóbbit valószínűleg gyorsan kitapossák és kikaparják majd a kutyusok, szerintünk jó próbálkozás, hogy legalább az első időszakra befüvesítették ezt a részt.

 

A kis kedvencek biológiai szükségleteiről sem feledkeztek meg: lesz itató, és kakiszacskót is lehet majd elvenni annak, aki elfelejtett hozni otthonról.

 

De vajon kötelező lesz-e a póráz a ligetben? A WeLoveBudapest azt írja, hogy az eddigi népszerű kutyafuttató helyek, a Királydomb és környéke, a Nagyrét és a park közepe változatlanul szabad lesz. Ahol mégis jobb, ha a kutyák pórázon vannak – például a piknik kert, a botanikus kert és a sportpályák -, ott ezt külön táblával fogják jelölni. De hogy hol legyenek ezek a táblák, azt az első időszakban a pozitív-negatív visszajelzésekre nyitottan szeretnék kezelni. Ami viszont biztos, hogy tiltott zóna lesz a zárt játszótér és a tó vize.

 

Ilyen még nem volt!

Azt is olvastuk, hogy épül még egy kisebb futtató a liget Ajtósi Dürer sor felőli részén, ez a tervek szerint leghamarabb 2019-ben készül majd el. Ezen kívül pedig terveznek még egy olyan játszóteret is, ahol a gyerekes-kutyás családok a kis kedvenceikkel együtt tölthetik el a szabadidejüket. Magyarországon ez lesz az első ilyen játszótér.

  • 1405 2018. május 11 Belföld 2018. május 11.

    Facebook Comments