Budapesti strandkörkép 2018: ez változik és ez marad állandó
Írta:

Budapesti strandkörkép 2018: ez változik és ez marad állandó

Jegyárak, szolgáltatások, kibővült strandok… minden, amit a szezon kezdetén tudni érdemes.

 

 

Május 1. a munka ünnepe mellett még valamit, egy ennél is nagyszerűbbet jelent. Indul a strandszezon! Ezen a hétvégén nyitnak az első strandok, bár természetesen még nem a kánikulai nyitvatartással, de mi már a hírtől érezzük a nyarat.

A legkorábban nyitó strandok:

Az idei strandszezonban elsőként a Palatinus és a Paskál fürdők nyitnak a budapesti strandok közül. Május 26-án nyit a Csillaghegyi, május 27-én a Római strand, június 2-től pedig már a Pünkösdfürdői strand is fogad vendégeket. Az iskolai szünet kezdetére, június 15-re minden strand kinyit.

A jegyárakról:

Igazán kegyes volt a strandolókhoz a Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt: a jegyárak nem, vagy alig emelkedtek. A hétköznapi felnőtt belépők árai a tavalyi strandárakhoz képest a Pünkösdfürdői- és Csillaghegyi strandon változatlanok, a többi strandon maximum 100 forinttal emelkednek. Ez azt jelenti, hogy a felnőtt belépők ára 1800-3100 forint, a kedvezményes – gyerek, diák, nyugdíjas – jegyek ára 1500-2600 forint között mozog az idei szezonban.

Az újítások:

A legnagyobb változás, hogy 2018-ra az összes budapesti strandon bevezették a készpénzmentes fizetést, tehát hogy a fürdő területén vásárolt termékeket (étel, ital, strandcikkek) készpénz helyett kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyával, bankkártyával és elfogadóhelytől függően SZÉP-kártyával lehet majd megvásárolni. A rendszer hasonló a fesztiválokon megszokott fesztiválkártyához, így sokaknak ismerős lesz, ráadásul – ami a legjobb az egészben – a strandon kiváltott kártyát távozáskor nem kell leadni! A feltöltött egyenleg az utolsó használattól számított 5 éven keresztül folyamatosan felhasználható vagy visszaváltható, bármely, a BGYH Zrt. által üzemeltetett fürdőben és strandon, így teljesen szabadon költhetük vagy nem költhetünk róla.

Ami a strandokat illeti: azok után, hogy tavaly óta egész évben nyitva tart a Palatinus, idén egy csaknem 1000 nm-es új játszótér is várja a gyerekeket, három korcsoportra külön kialakított játékblokkokkal. A Paskál fürdőben május 15-én adnak át egy közel 90 nm vízfelületű, közvetlen épületkapcsolatos, télen-nyáron használható kültéri ülő medencét beépített sakkasztallal. A Csillaghegyi fürdő bővítése is javában zajlik, és a tervek szerint még idén nyáron elkészül. A hegyoldalban épülő, 7000 nm-es, hatszintes létesítményben helyet kap egy 33×25 méteres úszómedence, tanmedence, wellness részleg, panorámás étterem, egyik szintjén pedig egy 500 négyzetméteres gyerekparadicsom is nyílik.

  • 820 2018. május 02 Belföld 2018. május 02.

    Facebook Comments