Kétszáz díjat nyert a magyar fotó
Írta:

Kétszáz díjat nyert a magyar fotó

Abszolút rekordernek számít Kerekes István fotója: 35 országban kétszáz díjjal jutalmazták, eddig. Ez lehet a legtöbb díjat elnyert magyar fénykép.

 

Régóta fotózom hobbi szinten. Eleinte elég bosszantónak találtam, amikor azt hallottam ismerősöktől és ismeretlenektől, hogy a téma az utcán hever, de aztán be kellett látnom, hogy van benne valami. A legjobb képeimet ugyanis jártamban-keltemben készítettem, és mindig azok váltak érdekesebbé vagy igazán különlegessé, amiket az épp utamba kerülő emberekről lőttem – legyen szó akár egy pesti utcáról, akár egy törökországi, „világ végi” kis piacról.

 

Olyan sikert viszont még egyik képem sem ért el (sőt, meg sem közelítette egyik sem), amivel Kerekes István büszkélkedhet. A fotós egy máramarosi kislányt kapott lencsevégre egy észak-romániai falucskában. Az egyik ház udvarán látta meg a lánykát, és miután nagymamája beleegyezett, hat képet készített róla.

 

Ezek egyike járta be a világot: öt kontinens 35 országában csodálták meg az emberek a fotón látható szép arcú, mosolygós Yelenát. A fotó abszolút rekorder lehet – eddig kétszáz díjjal jutalmazták.

 

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége adott erről tájékoztatás, valamint hozzátették: egyedülálló különlegesség, hogy a 72 elnyert aranymedálból 26 FIAP (Nemzetközi Fotóművész Szövetség) és 12 PSA (Amerikai Fotóművészek Szövetsége) arany.

 

Te mit gondolsz a képről?

kerekes-istvan-200-dijat-nyert

  • 1546 2016. január 26 Belföld 2016. január 26.

    Facebook Comments