Így bővül a Liszt Ferenc repülőtér
Írta:

Így bővül a Liszt Ferenc repülőtér

A BUD 2020 keretében megvalósuló fejlesztések is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a növekedő utasforgalmat még hatékonyabban tudják majd kiszolgálni.

 

BUD 2020 – így hívják azt az 50 milliárd forintos beruházási programot, aminek keretében a Budapest Airport fontos változásokat hajt végre a következő öt évben. Ennek egyik legfontosabb eleme az új, B jelű utasmóló lesz, de tervezik egy repülőtéri hotel megépítését, valamint logisztikai és biztonsági beruházások sorának elindítását is.

 

Az utóbbi években folyamatosan nőtt a reptér utasforgalma, idén pedig – az év első öt hónapjában legalábbis – kétszámjegyű, 12,5 százalékos növekedést mért a Budapest Airport. Éppen ezért, vagyis a folyamatosan növekvő utasforgalom még hatékonyabb kiszolgálása érdekében alkotta meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője a BUD 2020 fejlesztési tervet, és a megvalósítással sem akarnak késlekedni.

248743

A fent említett új utasforgalmi épület, a B móló előkészítési munkálatai már jó néhány hónapja elkezdődtek, a tényleges munkálatok pedig várhatóan az év végén kezdődnek, és mintegy másfél évig tartanak majd. A reptéri hotel építését is belátható időn belül elkezdenék, ami az építkezés startja után 15-17 hónappal fogadhatja az első vendégeket.

248742

A Turizmus Online azt írja, hogy a repülőtér két-három év múlva egészen más lesz, mint most, utaskapacitása a jelenlegi prognózis alapján öt éven belül 15-18 milliósra ugrik. Utóbbi esetben megépül a most még csak fontolgatott új utasforgalmi épület, a 2C vagy 3. Terminál. Eközben növelik a terminálon a check-in pultok számát, jelentősen bővítik és fejlesztik a parkolókat is. Emellett fejlődne a légikikötő közúti és vasúti megközelíthetősége is: a repülőteret Kőbánya-Kispesttel is összekötik majd, és 3-5 éven belül lesz egy föld alatti állomás a 2. Terminálnál.

 

Forrás: http://www.turizmusonline.hu/kozlekedes/cikk/budapest_airport__ilyen_lesz_a_repteri_szalloda_es_az_uj_utasmolo

  • 1480 2016. július 14 Belföld 2016. július 14.

    Facebook Comments