Kipróbáltuk a városligeti kutyás élményparkot
Írta:

Kipróbáltuk a városligeti kutyás élményparkot

Nagyon vártuk, és végre megnyitott: Barney-val hétvégén felkerekedtünk, és megnéztük magunknak ezt a városligeti „kutyajátszóteret”.

 

Barney és én imádunk új dolgokat felfedezni, főleg ő… így hát amikor meghallottuk, hogy végre megnyitott a városligeti kutyás élménypark, nem sokat totojáztunk: hétvégén összeszedtük magunkat, és kimentünk megnézi.

 

A hely könnyen megközelíthető: a Hermina út – Konrad Adenauer sétány találkozásánál lett kialakítva, ha ez segít valamit, akkor a régi (kifejezetten ronda) állatorvosi rendelő helyén, a 74-es troli megállójától nem messze. Messziről ki lehet szúrni egyébként, de ha mégsem, akkor a szemünk helyett hallgassunk a fülünkre: ahol a legtöbb kutya ugat, arra kell menni.

 

Belépés után mi azt sem tudtuk, hová forduljunk, mert hogy itt aztán minden van, ami az ebeket és a gazdikat is szórakoztathatja: homokozó, vizesblokk, ügyességi sarok, labdázásra és futkározásra is alkalmas zöld terület… Ami nekem nagyon tetszett, hogy kakigyűjtő zacskót és itatókat is találtunk, amit Barney a nagy hancúrozás közepette többször meg is látogatott. Mármint az itatók egyikét. ;)

 

Egy dolog van, ami nekem kevésbé jött be: mi egy nyugis, napsütéses vasárnap délutánt választottunk, és azt sejtettük ugyan, hogy sokan lesznek, de ilyen zsúfoltságra nem számítottunk. Rengeteg kutya volt benn – arra biztonsági őr vigyázott, hogy még így is minden rendben legyen –, de olyan szinten sokan voltak, voltunk, hogy mi kb. félóra múlva inkább eljöttünk. Barney addig nagyon jól érezte magát, de láttam rajta, hogy bármennyire szociális és imádja az új dolgokat, új arcokat, ez így már neki is sok.

unnamed

Jó hír viszont, hogy nem kell beérnünk egy „kutyajátszótérrel”: nemrég azt olvastuk, hogy épül még egy kisebb futtató a liget Ajtósi Dürer sor felőli részén, ez a tervek szerint leghamarabb 2019-ben készül majd el. Ezen kívül pedig terveznek még egy olyan játszóteret is, ahol a gyerekes-kutyás családok a kis kedvenceikkel együtt tölthetik el a szabadidejüket. Ezt is minél hamarabb szeretnénk kipróbálni, de addig is marad a nemrég megnyílt kutyás élménypark, mert hogy biztosan visszamegyünk még (valószínűleg más idősávban ;) ).

  • 1178 2018. június 05 Belföld 2018. június 05.

    Facebook Comments