Az esernyős ember újra akcióba lépett
Írta:

Az esernyős ember újra akcióba lépett

100 méter magasan ünnepelte a Megyeri híd 10. születésnapját.

 

Kicsit több mint két hónapja mi is írtunk az Esernyős emberről, aki Will Smith lánchidas-táncos produkcióját követően mászott ki a Budai Vár kupolájának tetejére, és onnan szemlélte a napfelkeltét. A rendszerint Budapest nevezetességein és magaslatain feltűnő férfi Kálló Péter fotográfus Balance Project művészi fotóprojektjének keretében vállalja be ezeket a mutatványokat.

 

Legutóbb például a Megyeri híd 10. születésnapjának apropóján 100 méter magasba mászott fel (igen, természetesen a Megyeri hídon), ahol bemutatott egy „zászló” gyakorlatot is. A drónos képek a Myactioncam csapatával közösen készültek, két drónt is használtak, amiatt, mert a reggeli fények nagyon gyorsan változtak – írja a WeLoveBudapest.

 

Az Esernyős ember nem árulja el a nevét, mert elmondása szerint nem az ő személye a lényeg, hanem a Balance – ez egy vizuális művészeti projekt, melynek keretében szeretnék új szemszögből megmutatni a város nevezetességeit. Ki szeretnék zökkenteni a nézőt, hogy újra rá tudjon csodálkozni a jól ismert látványra.

DCIM100MEDIADJI_0080.JPG

default

„Ha egy híd mellett harmincnégyezerszer elhaladtunk, sokszor észre sem vesszük már. Én a mai napig ki tudok ülni bármelyik pontjára Budapestnek, és csendben élvezni, hogy úristen, ez rohadt gyönyörű. Kicsit olyan ez, mintha lógna a falunkon egy festmény, amit minden nap látunk, és egyszer csak észreveszünk egy új részletet benne, ami még sohasem tűnt föl. Ilyenkor döbbenünk rá, hogy nem is ismertük a képet igazán. A lényeg itt is a teljes kép, de néha épp egy apróság tud rávilágítani az egészre. Például egy esernyős ember az óriáskerék tetején” – nyilatkozta a 24.hu –nak a névtelenségbe burkolózó Esernyős Ember.

 

Forrás: WeLoveBudapest

  • 944 2018. október 22 Belföld 2018. október 22.

    Facebook Comments