Legszebb őszi kirándulóhelyeink: ezeket az ékszerdobozokat látnod kel!
Írta:

Legszebb őszi kirándulóhelyeink: ezeket az ékszerdobozokat látnod kel!

4 gyönyörűséges úti célt mutatunk.

 

Az ősz nem feltétlenül mélabús évszak: a tavasz mellett ez a legalkalmasabb és legszebb időszak a túrázásra. Az ezerszínben játszó őszi levelek a virágok színpompásságával vetekszenek. A most következő helyek nagy kedvenceink, és ki merjük jelenteni: még a tavaszi időszaknál is szebbek, érdekesebbek most.

Badacsony

badacsony_1

Ha ezen a tájon túrázol, egyszerre vehetsz búcsút a nyàrnak és a Balatonnak és köszöntheted a szüret kezdetét. A Balaton-felvidék szàmos érdekességet tartogat: ha Badacsony városából kezded a túrát, akkor az érdekes kulturális látnivalók után egy sor borospince előtt halad el a túraútvonal, majd jönnek a túra igazi làtnivalói: a Rózsa-kőként emlegetett bazaltképződmény,  a Páholy-kilátó, a Hertelendy-emlék, a hatalmas Ranolder-kereszt és a Kisfaludy-kilátó. Bár azt szívből ajánljuk, hogy a túra alatt ne hagyjátok ki valamelyik pince meglátogatásàt, a mennyiségre még a szokottnál is jobban kell figyelni!

Lilafüred

SONY DSC

Lilafüred az ország egyik legkedveltebb, legromantikusabb kirándulóhelye, ahova egyszer még annak is kötelező ellátogatni, aki nem az a kirándulós tipus. A gyönyörű, és abszolút teljesíthető túrutak mellett található itt cseppkőbarlang, erdei vasút, és a Hámori-tó, mellette a kecses Palota Szállóval. Sőt, Lillafüred büszkélkedhet az ország legnagyobb vízesésével is!

Őrség

bg_image1

Az Őrség szintén egy must-have, ha őszi kirándulóhelyekről van szó: Magyarország legnyugatibb, dimbes-dombos csücske igazán különleges hangulatot áraszt rusztikus parasztházaival és arany erdeivel. A tájegység jellegzetes falvai máig őrzik az ősi „szeres” településformát, azaz, hogy a házak kisebb csoportokban állnak.

Gemenci erdő

gemencierdo

A Gemenci erdő az egyedülálló élővilágáról híres: az itt található vadállomány és madárvilág túlzás nélkül páratlan az országban. Az erdő harminc kilométer hosszan húzódik egy hét kilométeres sávban a Duna-Dráva Nemzeti park területén, az ország déli határánál. Ez Európa legnagyobb, erdővel borított ártere, és azon kevés helyek egyike, amik ősszel még a tavaszi virágzós időszaknál is érdekesebbek.

  • 1262 2017. szeptember 15 Belföld 2017. szeptember 15.

    Facebook Comments