3+1 legjobb program márciusra

3+1 legjobb program márciusra

A márciusi hétvégéken sem fogunk unatkozni! A húsvéton és a március 15-i ünnepségeken kívül is rengeteg színes program közeledik. Mutatjuk a legjobbakat.

 

 

Szoboszlói Tavaszi Művészeti Napok

2016. március 4. – április 3.

Ha tavasz, akkor művészeti napok Hajdúszoboszlón. Az egy hónapos rendezvénysorozat egész márciusra kínál elfoglaltságot: kiállítások, színházi előadások, könnyű- és komolyzenei koncertek és egyéb szórakoztató műsorok szerepelnek a programban (például Zorán koncert, Endrei Judit könyvbemutató, Csányi Sándor önálló estje). Ha márciusban  a környéken jártok wellnesselni, akkor mindenképpen látogassatok el a program főhadiszállására, a Bocskai Rendezvényközpontba.

 

Macaron-nap

2016. március 20.

Teljesen biztos, hogy ez a mennyei, színes, édes korong nem véletlenül rímel ennyire az akarom szóra. Az eredetileg francia édesség előbb Nyugat-Európát és Amerikát hódította meg, és már 5 éve annak is, hogy  mi is megünnepeljük a Nemzetközi Macaron Napot minden év március 20-án.  A nap (sőt ünnepnap) célja, hogy megismertesse mindenkivel ezeket a színes kis semmiségeket illetve azokat a boltokat, cukrászdákat és éttermeket, ahol adnak a minőségre, és ahol megéri kifizetni a borsos árat egy-egy falat szemet gyönyörködtető macaronért. A helyszín idén is az Akvárium Klub Budapesten, ahol megismerhetjük a macaron sokrétűségét és rendkívül színes elkészítési módját. Meg persze kóstolhatunk is. Főleg kóstolunk.

macarons-feature-pic

Coca-Cola Testébresztő Fitnesznap

2016. március 15.

A nemzeti ünnep programjai előtt, után, helyett ugorjunk be a legnagyobb kólagyártó fitnesznapjára is. A SYMA Sport-és Rendezvényközpontban megrendezésre kerülő 10. ilyen alkalom tökéletes hely arra, hogy megtaláljuk az új kedvenc sportunkat, amivel formába hozzuk magunkat a nyárra. 17 színpadon több, mint 110 óratípus és 200 fellépő kínálatából csemegézhetünk. A Nagyszínpad mellett idén is lesz Mozgástrendek csarnok, Body&Mind terem, tovább bővül a funkcionális trainingek és a saját testsúlyos edzések választéka is. Emellett természetesen nem hiányozhat a programból az Indoor cycling, Step Performance és Kranking színpadok órái sem. A résztvevőket több helyszínen is ingyenes szaktanácsadás, egészségügyi szűrés és felmérés várja a tavasz egyik legnagyobb aerobik eseményén.

 

34. Magyar Sajtófotó Kiállítás

2016. március 25

Kiderült, melyek a tavalyi év legjobb magyar sajtófotói: a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Nagydíját Fazekas István, a HVG fotóriportere a menekültválságról szóló Tranzitország című sorozatával nyerte el, az André Kertész Nagydíjat pedig Déri Miklós kapta A roma test politikája – Nincs ártatlan kép című sorozatáért. A legjobb hírképért járó Escher Károly-különdíjjat Illyés Tibor (MTI/MTVA), a legjobb kollekcióért odaítélt Munkácsi Márton-díjjat Móricz­Sabján Simon (Népszabadság) kapta; a 30 év alatti legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter pedig Bánhegyesy Antal lett. A díjazott munkákból álló kiállítás március 25-én nyílik meg Budapesten, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban, de a tervek szerint Debrecenben, Kisvárdán, Gödöllőn és Szegeden is látható lesz az év során.

 

  • 1428 2016. február 29 Belföld 2016. február 29.

    Facebook Comments