Nem túl megnyugtató, hogy ezt is tudja rólunk a Google
Írta:

Nem túl megnyugtató, hogy ezt is tudja rólunk a Google

Az úgynevezett Helyelőzmények teszik lehetővé, hogy a Google napra, órára, percre pontosan tudja, mikor mit csináltunk.

 

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én kissé paranoiás tudok lenni némely technikai újításról olvasva (talán mert lány létemre gyerekként több tucatszor láttam a Terminátort). Szóval néhány „túl okos” húzás egy-egy neves gyártó részéről rendesen parát ébreszt bennem – legutóbb a Google tette ezt, miután olvastam egy cikket arról, hogy gyakorlatilag egyetlen beállításnak köszönhetően nyomon tudnak követni.

 

Mondanom sem kell, olyan gyorsan kattintottam az úgy nevezett Helyelőzményekre, mintha ingyen lett volna tíz pár cipő az eBay-ről, hogy csekkoljam, nálam ki van-e kapcsolva. Mert nem szeretném, hogy minden módon, számítógépen, táblagépen és mobilon is ellenőrizhető legyen, hogy egy bizonyos napon, egy bizonyos időpontban hol jártam, mit csináltam.

 

Kattints ide, hogy kiderüljön, nálad be van-e kapcsolva: https://www.google.com/maps/timeline?pb=!1m2!1m1!1s2016-10-12

 

A belépéshez persze kell a saját Google-fiókod felhasználóneve és jelszava. Éppen ezért mindenki csak a saját dolgait láthatja, már ha hiszünk a leírásnak. Szerintem mindenesetre nem megnyugtató ez a dolog, nagyon nem…

 

Ha Google térképet használsz, így tudod csekkolni ezt a beállítást Androidon: Beállítások/Tartózkodási hely/Google helyelőzmények. És iPhone-on pedig a Térkép/Menü/Beállítások/Előzmények menüpontban tudod ki- vagy bekapcsolni a lehetőséget.

Forrás: Szeretlekmagyarorszag.hu

  • 1513 2016. október 18 Belföld 2016. október 18.

    Facebook Comments