A legjobb Halloween receptek
Írta:

A legjobb Halloween receptek

Bár nálunk még csak pár éve jött divatba, a Halloweenezés nagy buli! Az alábbi receptekkel pedig még nagyobb lesz.

Pókhálós tojás

Stílusosan rémisztő külsőt kölcsönöz a főtt tojásnak egy egyszerű trükk: az áfonya. Egy nagy edény aljára egy rétegben tedd a tojásokat, önts rá vizet és szórd be áfonyával. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és hagyd 10 percig állni. Majd egyesével vedd ki a tojásokat, egy fakanállal óvatosan ütögesd meg, hogy megrepedjen a héja, és tedd vissza az áfonyás lébe. Hagyd, hogy a színes lében hűljön ki teljesen, akár tedd hűtőbe, majd tálalás előtt óvatosan szedd le a héját.

la0907_hall07_spidereggs_xl

Krumpliszellem és mini tök

Még a törtkrumplit is izgalmassá teheted egy apró változtatással. Főzz krémesre krumplipürét és édesburgonya pürét (ez a narancssárga) és éljen a Halloween. A krumplipüré szellem elkészítéséhez tedd a pürét egy habzsákba, és csinálj hosszúkás szellemalakokat szezámmag-szemmel. Az édesburgonyából pedig cuki tökfigura készül, ahol a tök szára félbevágott pekándió, a levele pedig koriander, de használhatsz bármi hasonlót, ami kéznél van.

la0907_hall07_mashedbootato_xl

Levágott ujjak: festett női és vaskos férfiujjak

Ez már nem olyan magától értetődő recept, mint az előzőek, de nem is túl bonyolult, így szintén kihagyhatatlan fogás ezen a rémisztő napon.

Hozzávalók:

  • Piros ételfesték (opcionális, a női körmökhöz)
  • 24 hámozott mandula, hosszában felezve
  • 2 csésze forró víz + 3 liter + 1 evőkanál
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag élesztő
  • növényi olaj
  • 5-6 csésze liszt
  • 1 evőkanál durva só
  • 2 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 nagy tojás
  • Tengeri só
  • Szárított rozmaring (opcionális, szőr a lábujjakhoz)

Elkészítés:

  1. Az ételfestékkel és egy ecset segítségével fesd be a mandulák felének köríves oldalát és tedd félre száradni.
  2. Két csésze vizet és a cukrot keverd el a kézi mixerrel. Add hozzá az élesztőt, és hagyd állni, amíg megjelennek a buborékok kb. 5 perc múlva. Lassan adagolj hozzá egy csésze lisztet, miközben folyamatosan kevered a mixer dagasztásra való szárával. Add hozzá a sót, 3 és fél csésze lisztet, és dagaszd tovább. Ezt csináld, amíg a tészta össze nem áll, kb 1-2 perc alatt, majd adj hozzá még fél csésze lisztet és dolgozz rajta további egy percig. Ha még mindig ragadós a tészta, további liszttel segíthetsz ezen. Tedd át a lisztezett nyújtódeszkára és gyúrd kézzel simára, még egy percig. Ezután egy nagy edényt kenj ki olajjal, tedd bele a tésztát, és hagyd megkelni körülbelül egy óra alatt. Ha mindent jól csináltál, a duplájára nő.
  3. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra. Eközben forralj fel egy nagy lábosban 3 liter vizet, és add hozzá a sütőport. Vedd elő a tésztát, mert eljött az ideje, hogy megalkosd az ujjakat. Vedd négybe a tésztát, és a negyedet oszd el 12 részre. A lisztes deszkán a tenyereddel görgesd a tésztát, amíg megfelelően ujj-alakú lesz. A csípd össze két helyen, hogy kialakuljanak az ujjpercek. Lábujj esetén rövidebb, tömzsibb formát készíts, és csak egy ujjpercet alakíts ki. Ha megvan a 12 darab, tedd bele a forrásban lévő vízbe. Egy percig főzd, majd egy szedőkanállal tedd át egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Az előfőzés lényege, hogy a tészta megőrizze eredeti színét a sütéskor. Ezt a folyamatot ismételd meg a maradék tésztával.
  4. Keverj össze egy tojást egy evőkanál vízzel, és ezzel kend be az ujjakat. Egy hegyes késsel vágj apró ráncokat az ízületekre. Szórd meg sóval, a férfi lábujjakat rozmaringgal, és a végébe nyomd bele a mandula-körmöket. Süsd aranybarnára 12-15 perc alatt. Frissen sütve a legfinomabb!

2031_craft_toefinger_xl

További remek receptek itt.

  • 2195 2016. október 19 Gasztronómia 2016. október 19.

    Facebook Comments