Ez lesz az új kedvenc desszerted
Írta:

Ez lesz az új kedvenc desszerted

Nem valami diétás, viszont pillanatok alatt össze lehet dobni és mennyei csemege.

 

Az egyik legjobb barátnőmtől hallottam pár éve először a kenyérpudingról, ami az elmondása alapján nagyon finom desszert lehet. A kóstolás viszont sokáig váratott magára – egészen a múlt hét végéig, amikor Bea Johnson: Zero waste otthon című könyvében szembejött velem egy pár soros kis recept formájában ez a finomság.

 

Mivel minden volt otthon hozzá, gondoltam, meglepem vele a családot, és milyen jól tettem! Dupla adagot kellett volna sütnöm belőle, mert egy pillanat alatt elfogyott az egész, még csak kihűlni sem hagyták…

 

Hozzávalók:

3 csésze száraz kenyér – darabokra vágva

4 tojás

2 csésze tej

1 csésze cukor vagy eritrit, esetleg hasonló mennyiségű méz (feleennyi is bőven elég)

3 evőkanál olvasztott vaj (én margarint használtam)

1 csipetnyi só

1 csipetnyi fahéj

 

Elkészítés:

1. Kend ki a sütőedényt, majd szórd szét benne a kenyérdarabkákat.

2. Egy közepes tálban keverd össze a többi hozzávalót alaposan, majd öntsd rá a kenyérre.

3. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig süsd. Akkor van kész, amikor a beleszúrt villa tisztán jön ki a tésztából.

 

Megjegyzés: szerintem nemcsak kenyérből, hanem száraz kalácsból vagy sótlan péksütemény-maradékból is süthetsz kenyérpudingot. Még finomabb egy leheletnyi szerecsendióval, baracklekvárral vagy bogyós gyümölcsökkel.

  • 840 2019. május 29 Gasztronómia 2019. május 29.

    Facebook Comments