Nem valami diétás, viszont pillanatok alatt össze lehet dobni és mennyei csemege.
Az egyik legjobb barátnőmtől hallottam pár éve először a kenyérpudingról, ami az elmondása alapján nagyon finom desszert lehet. A kóstolás viszont sokáig váratott magára – egészen a múlt hét végéig, amikor Bea Johnson: Zero waste otthon című könyvében szembejött velem egy pár soros kis recept formájában ez a finomság.
Mivel minden volt otthon hozzá, gondoltam, meglepem vele a családot, és milyen jól tettem! Dupla adagot kellett volna sütnöm belőle, mert egy pillanat alatt elfogyott az egész, még csak kihűlni sem hagyták…
Hozzávalók:
3 csésze száraz kenyér – darabokra vágva
4 tojás
2 csésze tej
1 csésze cukor vagy eritrit, esetleg hasonló mennyiségű méz (feleennyi is bőven elég)
3 evőkanál olvasztott vaj (én margarint használtam)
1 csipetnyi só
1 csipetnyi fahéj
Elkészítés:
1. Kend ki a sütőedényt, majd szórd szét benne a kenyérdarabkákat.
2. Egy közepes tálban keverd össze a többi hozzávalót alaposan, majd öntsd rá a kenyérre.
3. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig süsd. Akkor van kész, amikor a beleszúrt villa tisztán jön ki a tésztából.
Megjegyzés: szerintem nemcsak kenyérből, hanem száraz kalácsból vagy sótlan péksütemény-maradékból is süthetsz kenyérpudingot. Még finomabb egy leheletnyi szerecsendióval, baracklekvárral vagy bogyós gyümölcsökkel.