5 különleges, szuper strandkaja
Írta:

5 különleges, szuper strandkaja

Sültkrumpli, fagyi, gofri, hamburger, lángos… Idén újíts be egy kicsit, és a megszokott ízek mellett ezeket a finomságokat is kóstold meg a strandon!  

 

Lángos vagy hamburger? Lángosburger!

20160405burgerlangos-toltott-langosok2

A már megszokott és szinte mindenki által kedvencnek tartott sajtos-tejfölös lángos mellett ideje valami újat kipróbálni, például a lángos és a hamburger nászából született, Amerikában már nagyon népszerű lángosburgert! Hogy ez az ötlet nem nekünk jutott először eszünkbe… De szerencsére már kis hazánkban is kapható, legalább ez vigasztaljon minket. Ezt a magyaros (és kicsit amerikai) finomságot megkóstolhatod például a vonyarcvashegyi strandon nyílt The Spot Grill&Bar kínálatában is. Ha arra jársz, ne hagyd ki!

 

Jó magyarosan!

Ha valami magyarosra vágynál, és idén a hajdúszoboszlói strandot is útba ejted, akkor nyert ügyed van: tavalyi beszámolók szerint ott stílusosan bográcsban fő a slambuc, a birkapörkölt, az öreglebbencs, a pásztortarhonya, de választhatsz magyaros lepcsánkát és szoboszlói pecsenye lepcsánkát is.

 

Ettél már hal chipset?

A sültkrumpli és a sült hal alternatívája is lehet ez a finomság, de figyelem, mivel olajban sütik, nemcsak laktató, hanem igazi kalóriabomba is. Jó, tudjuk, senki sem a strandon kezd el fogyókúrázni… de ha még így is lenne, pár falat kóstolóként akkor is belefér!

 

„Nyaljuk a fagylaltot”

Lavender-Honey-Ice-Cream-21-450x300

Ha egy kis édességre vágysz, a nagy melegben szinte biztosan fagyit választasz a gofri vagy a palacsinta helyett. És ha már fagylalt, miért ne szeretnéd egy valódi különlegességgel meglepni magad? A berekfürdői napraforgófagyit ajánljuk, mert ez tényleg igazi ínyencség – még grillázsdarabok is vannak benne! De a levendulás fagyinak sincs párja, nekünk az is bejött.

 

Egészséges falatok

Ha szigorú diéta vagy netalán betegség miatt nem engedheted meg magadnak, hogy ezeket a fent említett finomságokat fogyaszd a strandon, akkor azt javasoljuk, vigyél magaddal egy lezárható kis edényben almaszeleteket, diót és mazsolát. Ez nemcsak az édességek utáni vágyadat fogja csillapítani, hanem el is telít, így nem fogod annyira kívánni a kalóriabombának számító ételeket (azért azt nem garantáljuk, hogy az illatok megérzése után is mindennek ellen tudsz majd állni).

  • 1403 2016. június 30 Gasztronómia 2016. június 30.

    Facebook Comments