Renoir-festményt vett a magyar állam
Írta:

Renoir-festményt vett a magyar állam

Renoir Fekvő női akt című festményét nemrég 3.5 milliárd forintnak megfelelő dollárért vette meg a magyar állam, és már a nagyközönség is láthatja.

 

Ritka kinccsel gazdagodott a Szépművészeti Múzeum: Renoir Fekvő női akt című festményét nemrég vásárolta meg a magyar állam a Szépművészeti Múzeum számára, írja az MTI-t idézve az Index.

 

A művész – akinek életét egyébként végigkísérte az akt műfaja – 1903-ban festette ezt a csaknem életnagyságú képet. Renoir egyik kedvelt modellje, Gabrielle Renard látható a festményen, amelyet egyszer már láthatott a magyar közönség – igaz elég rég –, 1907-ben, akkor a Nemzeti Szalonban állították ki.

 

Renoir 12,3 millió dollárért (3,5 milliárd forint) megvásárolt mesterművét május 24-től kamarakiállításon láthatja a Szépművészeti Múzeum közönsége – írja az Index.

 

Ne feledd, közeleg a Múzeumok éjszakája – június 22-én lesz –, amikor számos múzeumba bemehetsz egyetlen karszalaggal. Igaz, cikkünk születésének pillanatában még nem nyilvános a résztvevő múzeumok listája, de mi nagyon reménykedünk benne, hogy a Szépművészetibe is be lehet jutni, és ezt a festményt is meg lehet majd nézni. ;)

 

Forrás: Index

  • 780 2019. május 30 Belföld 2019. május 30.

    Facebook Comments