Csokoládétúrák Budapesten
Írta:

Csokoládétúrák Budapesten

Ha csokiimádó vagy, és nemcsak a gyakorlatban tudsz sokat az édességekről (vagyis azok elfogyasztásáról), hanem érdekel a csokoládé története és készítése is, akkor minden szempontból édes élmény lehet számodra a Csokoládé Múzeumban szervezett Csokoládétúrák bármelyike. 

Úgy vagy a csokival, mint Gombóc Artúr, és szereted a lapos csokoládétól a kerek csokoládéig szinte az összes fajtáját? Emellett még a csokikészítés meg az édességek történelmi múltja sem hagy hidegen? Akkor biztosan élveznéd a Csokoládé Múzeumban szervezett csokoládétúrákat, legyen szó a Praliné túráról, a Fejedelmi túráról vagy a Deli’Do Extra Programról.

Chocolate-3-chocolate-7555601-1024-768

 

fotó:5b.hu

A Praliné túra az épület főbejáratánál, a csokoládé szökőkútnál kezdődik. Saslikpálcikára egy marcipán, vagy csokoládé golyót szúrhatsz, amit a bugyogó csokoládéba márthatsz, és elfogyaszthatsz. Ezután századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekintheted meg, és csokoládéval kapcsolatos történeteket hallhatsz. Ezt követi a csokikészítés: ostyatálba csorgatott csokoládét díszíthetsz kedvedre, például fűszerekkel, kókusszal, chilivel vagy színes cukorkákkal. Amíg ez megdermed, egy csésze forrócsokoládéval a kezedben élvezheted a Filmmúzeumban a csokoládé történetéről vetített filmet, és különleges drazsék kóstolására is lesz lehetőség. A másfél órás túra végén jöhetnek a kérdések, amiket az idegenvezetőd megválaszol, és ha saját készítésű csokid mellé hazavinnél még némi finomságot, a múzeum boltjában vásárolhatsz is.

 

A Fejedelmi túra programja nagyon hasonlít a Praliné túráéhoz, azzal a különbséggel, hogy itt a végén tea-, süti- és Mozart csoki kóstolóval is várnak. A Deli’Do Extra Program is úgy indul, mint az első kettő, de itt egy kicsit módosul a sorrend és a lehetőségek is: rövid háztörténeti áttekintés és az első kóstoló után jön egy filmvetítés, amely bevezet téged is a csokoládé építés rejtelmeibe. Ezt követi a kreatív munka, de nem csokikészítés formájában, hanem csokoládé képeslap tervezéseként. A program ínyenc csokis süti kóstolásával zárul.

 

A múzeumban szinte a hét minden napján szerveznek csokoládétúrákat, akár naponta többet is. De ezekre azt kérik, mindig előre jelentkezz be, egyeztess időpontot akár telefonon, akár érdeklődj a múzeumnál e-mailben: csokolademuzeum@rakoczi-delikat.hu .

chocolate1

 

fotó:saucefinefoods.com

  • 1520 2015. január 08 Gasztronómia 2015. január 08.

    Facebook Comments