Világhírű hegedűművész jön Budapestre!
Írta:

Világhírű hegedűművész jön Budapestre!

Imádjuk a nyarat, de a közelgő őszt a jobbnál jobb koncertek miatt már most várjuk egy kicsit – novemberben például újabb világhírű művész jön Budapestre.  

 

Már biztos: James Ehnes is csatlakozik James Newton Howard élő koncertturnéjához, ami november 5-én a Papp László Sportarénába is ellátogat. Ha otthon vagy a zenében, akkor biztosan tudod, hogy Ehnes egy olyan hegedűművész, aki virtuozitásáról és kísérletező zenei tehetségéről ismert.

 

Öt földrészen, több mint 35 országban koncertezett már, rendszeresen játszik a világ legnagyszerűbb koncerttermeiben számos híres zenekarral és karmesterrel. A számos nemzetközi díjat, mások mellett Grammy-t és Gramophone-t nyert hegedűművész mindössze James Newton Howard három koncertjén lép fel idén: London és Amszterdam mellett Budapesten is játszik.

 

És ha fent már említettük, szóljunk még néhány szót James Newton Howardról is – ő többek közt a “Micsoda nő!”, a “Hullámok hercege”, a “A hatodik érzék”, a “King Kong”, az “Az éhezők viadala” és további számos sikerfilm zeneszerzője. Zenéit több mint 120 filmben hallhattuk, szerzeményeit havonta több millióan töltik le az internetről. A „The Hanging tree” dala, amit Az éhezők viadalában Jennifer Lawrence énekelt, második helyezést ért el a Billboard Hot 100-as listáján.

 

De hogy miért igazán különleges még ez a koncertturné? Nemcsak azért, mert ezzel a zeneszerző Hollywood elmúlt három évtizedét ünnepli, hanem azért is, mert több mint száz előadó lesz segítségére a színpadon (a szimfonikus zenekar egy kórussal egészül ki), miközben a kivetítőkön jó néhány filmnél a legizgalmasabb részletekkel is illusztrálják a koncertet. Ráadásul egy fantasztikus fényshow is utazik a turnéval. Mi már nagyon várjuk!

 

Jegyek itt: https://www.jegy.hu/program/james-newton-howard-3-decadens-of-hollywood-music-73240

 

  • 803 2017. július 05 Belföld 2017. július 05.

    Facebook Comments