Nem lesz emotikon forradalom Facebookon

Nem lesz emotikon forradalom Facebookon

Bár pár óra erejéig a teljes webet a dislike gomb léte tartotta lázban, de azóta már sikerült értelmezni Mark Zuckerberg üzenetét. Dislike gomb nem, számos egyéb újdonság viszont jön a legnagyobb közösségi oldalon.

 

Az ókori római császárok ideje óta nem kísérte ilyen feszült várakozás egy hüvelykujj állásást, mint most Zuckerbergét. Az emberek évek óta követelik a like gomb (ami egyébként 2009 óta létezik)  párját, a nemtetszést kifejező dislike-ot. Úgy tűnik továbbra is hiába. Bár a múlt heti kérdezz-feleleken ez is szóba került, és további funkciókat valóban kilátásba helyezett a facebook vezér, a dislike ebben a formában nincs közte.

Zuckerberg kérdésre válaszolva elmondta: “Nem akartunk csak egy dislike gombot fejleszteni, nem akarjuk, hogy a Facebook olyan fórummá váljon, ahol az emberek fel- vagy leszavazzák mások posztjait. Nem ilyen közösséget akarunk létrehozni.” Azt is mondta viszont, hogy megértik az emberek igényeit, hogy több opcióra van szükségük és ki is akarják elégíteni ezeket az igényeket.

A lehetséges fejlesztésekkel kapcsolatban még elég homályosan fogalmaztak, de elég biztosnak tűnik: lesznek olyan megoldások, amellyel az emberek többféle érzelmet tudnak kifejezni a tetsziken kívül. Ezek lehetnek majd negatívak, együttérzésről tanúsítók, vagy éppen csak a megértettem szintjén lévő visszajelzések, de ezek egyike sem a dislike gomb lesz, mert az „nem tenne jót a közösségnek”.

  • 1808 2015. szeptember 30 Tech/tudomány 2015. szeptember 30.

    Facebook Comments