Neked bejön a Facebook újítása?
Írta:

Neked bejön a Facebook újítása?

A legnagyobb közösségi oldalnál most azon dolgoznak, hogy a hasonló érdeklődésű emberek (akik még nem ismerősök) könnyebben felvehessék egymással a kapcsolatot.

 

A hasonló hasonlót vonz, tartja a mondás, és most erre akarnak rásegíteni a Facebook illetékesei is. A fejlesztők már javában tesztelik, hogyan lehetne összehozni a közösségi oldalon a hasonló érdeklődésű embereket, akik egyébként még nem ismerősök (és talán a legnépszerűbb közösségi oldal nélkül nem is tudnának találkozni, beszélni).

 

Egyelőre egy szűkebb felhasználói bázison tesztelik a dolgot. Ez leegyszerűsítve úgy történik, hogy a számunkra idegen felhasználókat is „felcímkézi” az oldal algoritmusa. Ez azt jelenti, hogy egy bejegyzéshez érkező hozzászólásoknál az egyes felhasználók neve mellett megjelenhet az az információ is, amely kapocs lehet két ember között.

 

A Facebook célja nyilvánvalóan a további kapcsotok építése lesz ezzel a dologgal. Ami pedig az adataink biztonságát illeti, a hírek szerint megnyugodhatunk: olyan adatok jelennek meg és csak akkor, ha az adott felhasználó nyilvánosra állította őket.

  • 647 2018. szeptember 04 Tech/tudomány 2018. szeptember 04.

    Facebook Comments