Sosem volt még ilyen érdekes a kémia!

Sosem volt még ilyen érdekes a kémia!

Iskolakezdés alkalmából zseniális kártyacsomagot mutatunk a kémiai elemekről.

 

A kismillió értelmetlen és idegölő magolnivaló között is van olyan, ami a „biztos nem” kategóriába esik és szó szerint senki nem hajlandó a megtanulásukra. Ennek ékes példája a periódusos rendszer, aminek mind a 112 elemét aligha tudják a diákok felsorolni. Egy Kaycie D. nevű amerikai művész szerencsére ebben is látott fantáziát: emberi alakkal és tulajdonságokkal ruházta fel az összes elemet és tanulókártyákat készített belőle. Amint elmondta: a középiskolai kémiaórákat ő maga is unalmasnak és zavarba ejtőnek találta. Aztán egyszer elképzelte őket emberként: milyen lenne vajon a hidrogén? És a szén? Rögtön érdekesebbnek tűnik az egész.

kártyák

 

 

fotó: etsy.com

„Már gyerekként is állandóan rajzoltam, ami egy olyan művészeti iskolában, ahova jártam, teljesen oké volt. Utolsó évben egy olyan projektet kellett kidolgozni, ami kapcsolódik a tanulmányainkhoz, és azt is megmutatja, hogy mi milyenek vagyunk valójában, hogy mi inspirál bennünket. Ekkor jött az ötlet, hogy a legnagyobb szerelmemet, a karaktereket ötvözzem ezzel a 112 elemmel.” – nyilatkozta Kaycie D.

Az elkészült kártyacsomagban minden egyes elem külön tanulókártyán szerepel. A kártyák első felén a megszemélyesített karakter látható rá jellemző pózban vagy környezetben, a hátoldalon pedig az adott elem atomi tömege, sűrűsége, és egy vicces tény szerepel. Az ötlet pedig akkora siker lett, hogy azóta már az Etsy-n meg is lehet vásárolni ezeket a kártyákat: 2*2000 forint a nyomtatható változat (2 részből áll a pakli), vagy megrendelhetjük az eredetit 11.000 forintért.

chemistry-elements-character-design-kcd-studios-1__605

 

chemistry-elements-character-design-kcd-studios-49__605

 

  • 2862 2015. szeptember 01 Tech/tudomány 2015. szeptember 01.

    Facebook Comments