5 lélekmelengető tipp, míg várjuk az igazi tavaszt
Írta:

5 lélekmelengető tipp, míg várjuk az igazi tavaszt

Március közepét írunk, de az igazi tavasz még várat magára. Ha hozzánk hasonlóan már te is alig várod, akkor olvasd el gyorsan tippjeinket, melyekkel kicsit talán könnyebb lesz kihúzni a jó idő beköszöntéig.

 

Hahota jóga

LAUGHTER CLUB

Fotó: ridikulmagazin.hu

Az egyik barátom javasolta nemrég, hogy vegyek részt egy Hahota jóga órán, mire én – nem viccelek – kinevettem. Erre ő azt mondta, jól van, kezdetnek nem rossz, az órán is hasonló dolgokat kellene csinálni. Mert hogy a Hahota jóga egy nevetést kiváltó gyakorlatokra épülő edzés, leegyszerűsítve tulajdonképpen egy nevető edzés. A nevetést eleinte mesterségesen gyakorolják (ha-ha, ho-ho…), de aztán ez átalakulhat őszinte, spontán kacagássá. Ennek pedig számos előnye van: egészségesebbé tesz, csökkenti a stresszt, közben pedig – nem utolsósorban – jobb kedvre is derít. Egyszer ki fogom próbálni!

 

Minden nap pozitívan

02d928c

Van olyan okostelefonos alkalmazás, például a Gratitude Journal, amibe nap mint nap beírhatod azokat a pozitív dolgokat, amik aznap történtek veled. Ezeket visszaolvasva pedig garantáltan a legszürkébb napodba is csempészhetsz egy kis napsütést! Ha nem szereted az ilyen appokat, akkor maradj a hagyományos füzet-toll kombónál. Én is így csinálom, és nekem bevált.

 

Naplóírás gyertyafénynél

6bdbe760-1946-0133-50c8-0ec273752cbd

Azt mondják, a sötét és hideg napokon az ember kicsit jobban el tud merülni az érzéseiben, gondolataiban, így talán megoldást is könnyebben talán bizonyos problémákra. Ebben az is segíthet, ha naplóírással adod ki magadból a gondolatokat. A hatás fokozása kedvéért gyertyát is gyújthatsz (és lőn világosság!), illetve egy pohár bor elszürcsölése is jó ötlet lehet.

 

Változtass most!

Ha életmódváltáson töröd a fejed, akkor ne habozz tovább, hanem kezdd el ma! Próbálj kevesebb finomított élelmiszert (fehér lisztet, cukrot) enni, növeld viszont a rostok, a víz, a sovány húsok, gyümölcsök és zöldségek fogyasztását. Mozogj hetente legalább kétszer! Ha süt a Nap, akkor pedig irány a város, sétálj egy nagyot a szabadban. Meglátod, a napfénytől és a friss levegőtől mindjárt derűsebben látod a világot.

 

Kapd el a pillanatot

photography

És ha már városi séták, az én egyik kedvenc azonnal jobb kedvre hangoló tippem nem más, mint a fotózás. Évekkel ezelőtt egy szerelmi csalódást például úgy kezdtem el feldolgozni, hogy fogtam a fényképezőgépemet, és elkezdtem kattintgatni. A körülöttem lévő világ szépségei kirángattak a borzalsztó lelkiállapotomból, sőt, még inkább megerősítettek abban, hogy jól teszem, ha a jelen szépségeinek örülök. Hiszen így lehet csak igazán a szuper folytatást remélni!

  • 1641 2016. március 22 Egyéb 2016. március 22.

    Facebook Comments