4 dolog, amit ne hagyj ki húsvétkor

4 dolog, amit ne hagyj ki húsvétkor

Nincs szükség hosszas előkészületre, hogy egy kis húsvéti vidámságot csempésszünk a hosszú hétvégébe.

 

Fessünk tojást

Az egyik legszebb gyerekkori emlékem a húsvéti tojások festése, ám mára valahogy ez is kezd kikopni a mindennapi hagyományból. Oviban és általánosban még csak-csak rááldoznak egy technikaórát, de hol van ez ahhoz képest, ha a család összeül? Ráadásul nem kell leragadnunk a hagyományos mintáknál: készíthetünk modern absztrakt mintásat, állatfigurásat, vagy akár egy egész Minyonsereget is megalkothatunk a tojásokból.

27-Metallic

Menjünk el nyuszit simogatni

Ahelyett, hogy egy kétnapos ünnep kedvéért évekig pesztrálnánk egy állatot, inkább menjünk el nyuszisimogatóba. A nagyobb városokban húsvétkor számtalan rendezvényen él ez a lehetőség (például itt, itt, itt és itt, sokszor kiscsirkékkel és bárányokkal tetézve), falun pedig biztosan akad olyan szomszéd, vagy ismerős, aki beengedi a srácokat egy fél órára. Előtte azonban magyarázzuk el a kicsiknek: piszkálódni és fület-farkat húzogatni nem szabad.

Bunny-Wallpapers-bunny-rabbits-128637_1024_768

Tojáskeresés

Elevenítsük fel a színes tojások hagyományát, és rejtsük el a gyerkőc ajándékait! Ha van saját kertünk, az az igazi mulatság, de lakásban is kivitelezhető az ötlet. Vegyünk egy nagy zacskó színes csokitojást, és rejtsük el a székek alatt, a vázákban vagy a hűtőben az igaziak közé. Ha felébrednek a lurkók, kezdődhet is a kaland.

easter-egg-hunt-scared1

Locsolkodjunk

Vigyük el a gyereket locsolkodni! De tényleg. Mi nők szeretünk panaszkodni arra, hogy megint nyakonöntöttek hideg vízzel és büdös volt a kölni, de nem akkor, ha az elkövető egy ötéves. Húsvét másnapja egyébként is csöndes nyugalomban telik, miért ne lepjük meg a szomszéd nyugdíjas nénit?

Holloko husvet locsolas-030-VI

  • 1818 2016. március 23 Életmód 2016. március 23.

    Facebook Comments