Ébresztés – nehezített pálya

Ébresztés – nehezített pálya

Ha a Mimicker nevű app-ra bízod az ébresztést, nincs több szundi miatti késés.

 

Ha mindig az utolsó utáni percig húzod a reggeli felkelést, vagy egy orknál is harapósabb vagy a reggeli kávé előtt, akkor a Mimicker nem a te alkalmazásod. Ha viszont vevő vagy az apró, felesleges kis játékokra, amik megszínesítik az életed, akkor te vagy a Windows új ébresztő alkalmazásának a célcsoportja. Ráadásul azzal, hogy nem tudod számtalanszor lenyomni a szundit, bőven megspórolsz annyi időt, hogy ráérj egy mókás feladatra, és még kapkodnod sem fog kelleni.

Tudjátok, van a vicc arról, hogy az ember átlagos alvásigénye még 5 perc. Ez olyannyira igaz, hogy néha én például arra sem emlékszem, hogy csörgött volna az óra, nemhogy a lenyomásra. Mert a klasszikus szundihoz ennyi is elég: álomban tapogatsz valamit a telefonodon, ha szerencséd van, csak 5 percet kapsz, ha van egy kis peched, kikapcsoltad az egész ébresztést.

A Microsoft viszont egy új app-al, a Mimicker Alarm nevű ébresztőprogram kínál megoldást erre az égető problémára. Ez az okos kis program ugyanis csak akkor hagy békén, ha megoldottuk egy feladatot. 3 különböző feladattípusból választhatunk, amikor az ébresztést beállítjuk: eldönthetjük, hogy reggel nyelvtörőt szeretnénk inkább hadarni, meghatározott színű tárgyat lefotózni, vagy pedig egy bizonyos arckifejezést vágni. Így vagy úgy, szükség van a kognitív képességeinkre, tehát össze kell kaparni magunkat a romjainkból.

Azért nem kell aggódni, szundi funkció itt is van: ha ezt választod, 5 perc múlva indul el a játék. Ellenkező esetben 30 másodperced van agyi tevékenységet mutatni. Ugyanis ha nem tudjuk teljesíteni a kihívást, azt a program úgy értékeli, hogy visszaaludtunk, és újra felharsan az ébresztő. Ha kedvet kaptál a reggeli kihíváshoz, innen tudod letölteni a Mimickert, egyelőre csak Androidra.

  • 1203 2016. február 03 Életmód 2016. február 03.

    Facebook Comments